A mosódió segít! Na jó, de hogyan?

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a vegyszermentes ételekre, kozmetikai szerekre, bőrápolásra… De mi lesz a mosással és a takarítással?

Sokan bele sem gondolnak abba, hogy hiába kerülik a kozmetikumok és a mindenmentes ételek fogyasztása által a vegyszereket, ha az otthoni takarítás, mosás telis-tele van ember-, egészség- és környezetkárosító vegyszerekkel!

Emlékszel még arra, hogy déd- és nagyszüleink hogyan mostak, amikor nem volt mosószer, fertőtlenítő?

A szennyes ruhát a közeli patakokhoz vitték, a ruhát a vízbe nyomkodták és kövekhez dörzsölték, majd kitették a napra, hogy az UV végezze a dolgát és a foltok eltűntek. Később aztán rájöttek arra is, hogy néhány természetes alapanyag segít eltávolítani a foltokat, ilyen volt pl. a növényi hamulúg, az ecet és a mosószappan.

Fotó: 123rf.com

Régebben nem volt sok választék, mostak, amivel tudtak, aztán a vegyipar gyors fejlődésének köszönhetően beindult a mosószerek gyártása és ezzel együtt rohamosan felgyorsult az egészségre káros anyagok jelenléte a háztartásunkban, valamint a nagymértékű környezetszennyezés.

A mosószerek okozta panaszokat, saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk, amikor égő viszkető tünetek kíséretében, mosószer allergiát diagnosztizál a bőrgyógyász! A bőrön mutatkozó kiütések, feladata, hogy megmutassa, az emberi véráramban feltornyosult méreganyagok jelenlétét, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy mérgező anyagok jutottak a szervezetünkbe.

A vegyi mosószerrel mosott ruhák viselésekor, 10 perc alatt kimutatható a véráramban, vagyis a vegyi anyag akadálytalanul kering az emberi szervezetben, mígnem – különösen a gyermekek esetében, bőrallergia, és egyéb diszkomfortot okozó kellemetlen tünetek szenvedő alanyává válik!

Fotó: 123rf.com

Tudod, hogy mit okoz a vegyszeres mosás a környezetben és az emberi testben? Nézzünk néhány példát!

  • A vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat
  • Égési sérüléshez hasonlító, bőrpírt,
  • Szem- és bőrizgató hatású
  • A fertőtlenítők mérgező, maró hatásúak
  • Bőrkiütést, bőrirritációt okoz
  • Szennyezi az ívóvizet,
  • A szennyvíz tisztítók rendszereknél jóval nagyobb költség ráfordítással tisztítható újra. (un. Fekete szennyvíz keletkezik)

Ezzel ellentétben a vegyszermentes Öko-barát, növényi mosószerekkel végzett mosás által a fentemlített problémákat könnyedén elkerülhetjük!

Hogyan?

A mosódió vagy / és mosószóda együttes használata remek segítségünk lehet! Sokan élnek abban a hitben, hogy ezek nem a megfelelő hatást nyújtják a mosás, takarítás közben: a foltok ugyanúgy megmaradnak, nem lesz friss illatú és puha a ruha… Pedig, van kivétel és megoldás erre is! Mi a Herbow-nál, a folyamatos fejlesztések során mindig törekedünk arra, hogy a vegyszermentes mosás által ne csak a környezetünkre és egészségünkre figyeljünk, hanem a megfelelő tisztításhoz, folteltávolításra is megoldást találjunk, ezáltal a ruhák frissek és tiszták és allergén anyagoktól mentesek legyenek!

Ezek a legtipikusabb mosási hibák, amiket kis odafigyeléssel könnyedén elkerülhetsz!

Forrás: Csak a Nőknek


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.