A bejárati ajtó – otthonaink névjegye!

Az első benyomás a legfontosabb – mondjuk gyakran. Az otthonunk kapcsán pedig a bejárati ajtó jelenti ezt. Ki gondolná, hogy 20 év alatt körülbelül 100 ezerszer nyitjuk-csukjuk az épület egyik legfontosabb elemét?

A bejárati ajtó több egy hétköznapi építőelemnél

Az ajtó a lakás, az épület névjegye, egyéni ízlésünk tükre, és a homlokzat szerves részeként alapvetően meghatározza az épületek küllemét. Esztétikai szerepükön túl ma már számos funkcióbeli elvárásnak is eleget kell tenniük.

Bírniuk kell a szárny külső és belső oldalán fellépő eltérő hőmérsékletet, kiváló hang- és hőszigetelő képességgel kell rendelkezniük, továbbá garantálniuk kell az épület, a lakás biztonságát, s nem utolsó sorban a tűzvédelmet.

bejárati ajtó2

bejárati ajtók kiválasztásakor számos lehetőség közül választhatunk. A hagyományos anyagok, így a tömörfa vagy az alumínium mellett az építészek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a PVC. Kimagasló szilárdságukon túl a PVC ajtók jobban ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek, hosszú távon is megtartják formájukat, minimális karbantartást igényelnek, kiváló hő- és hangszigetelő képességgel bírnak, könnyen kezelhetőek, és nem utolsó sorban, kedvező áron beszerezhetőek.

Tipp: Összhangban a passzívház standardokkal

Az Inoutic Eforte és a Prestige műanyag bejárati ajtók sokféle formában, kivitelben és színváltozatban is elérhetőek, s lehetővé teszik bármely műanyag, üveg és alumínium ajtópanel beépítését. Az ajtók újdonsága továbbá az akár 75 mm-es szárnytakarású ajtópanel használata. Ennek eredménye egy rejtett szárnyú, látszólag keskeny ajtóprofil, amely az épület homlokzatának szerves részeként, modern és klasszikus stílus esetében egyaránt kiválóan érvényesül. Az  előnyük még a 19 mm magas bejárati ajtó küszöb, így megfelelnek az akadálymentes épületekre vonatkozó szabványoknak is.

bejárati ajtó

Kreatív variációk

A 40 különböző árnyalatban elérhető nyílászárókhoz a cég gyöngyház szerkezetű, vagy alumínium-hatású fóliát is kínál. Ezek egy- vagy kétoldalas kivitelben is elérhetők, és lehetővé teszik különböző színek és textúrák izgalmas kombinációját. Alkalmazásukkal az ajtóprofilok teljes egészében az épület stílusához, egyéni ízlésünknek megfelelően alakíthatóak. A fóliák megfelelnek a legmagasabb szintű minőségi és formatervezéssel kapcsolatos követelményeknek, ellenállóak a nap- és UV sugárzással szemben, így évtizedekig megőrzik színüket, minőségüket.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index