5 tipp – hatékony kiegészítő terápiák migrén esetén

Az illóolajoktól a reiki-ig

Nem kétséges: a migrén képes teljesen tönkretenni a napunkat. Amennyiben időről-időre kénytelenek vagyunk szembesülni vele, érdemes kipróbálnunk a kiegészítő terápiákat is kezelésében.

A migrén kegyetlen egészségügyi probléma, mely egyik percről a másikra képes nyomorúságossá tenni az ember napját. Aki szenved tőle, jól ismeri a tüneteket. Az orvos a megelőzés és az akut kezelés céljából ír fel gyógyszert – a megelőző készítményt naponta célszerű szedni, kordában tartja a tüneteket, nem törnek ki olyan mértékben rajtunk, mint korábban. Az akut gyógyszerek vészhelyzetben javasoltak. Nem minden módszer működik ugyanakkor egyformán mindenkinél.

Egyéb, kiegészítő terápiák is ajánlhatók azonban a migrén ellen. Melyek ezek?

1.Illóolajok: segíthetnek a migrén tünetein. Illatuktól már-már jobban is érezhetjük magunkat. Olyat válasszunk, amelyik számunkra a legkellemesebb – szerencsére számos fajta létezik.

2.Vitaminok és kiegészítők: egyes vitaminokról és étrend-kiegészítőkről kimutatták, hogy sokat segítenek a migrén ellen.

Az alábbiak alkalmazása ajánlott a kiegészítő terápiák között.

Halolaj: a szakemberek nem tudják pontosan, mi okozza a migrént, de a fő ok gyulladás a szervezetben és az erekben. A halolaj zsírsavakban gazdag, segít felülkerekedni a gyulladáson. Az olajhoz tonhalból, lazacból, szardíniából, pisztrángból is hozzájuthatunk, de kiegészítő formában is szedhetjük. Konzultáljunk azonban orvosunkkal a megfelelő dózisról.

Riboflavin: ez a B-vitamin típus energiával lát el és antioxidánsként működik. Migrén ellen a legjobb önmagában, vagyis kimondottan riboflavin-kiegészítőt szedjünk és ne a B-vitamin komplex részeként alkalmazzuk.

3.Egészséges étrend: sorolhatjuk a kiegészítő terápiák közé azt is, hogy a migrén ellen célszerű megfelelő étrendet követni. A leghasznosabb bizonyos élelmiszerek kihagyása, amelyek hozzájárulhatnak a migrénhez.

Ilyen a bor, a sajt, a hús, a szója. De természetesen a kiegyensúlyozott táplálkozás a legfontosabb.

4.Probiotikumok: a kiegészítő terápiák közé sorolható a probiotikumok szedése – az egészséges bélrendszer egészséges fejet is eredményezhet. A kezdő lépés a helyes táplálkozás, de érdemes napi szinten probiotikumokat is alkalmazni.

5.Reiki: a kiegészítő terápiák között a reiki is sokaknak segít a migrén ellen. Jelentős javulással nézhetünk szembe. A meditáció enyhíti a stresszt, javítja a hangulatot és segít pozitívnak maradni.

Kulcsszó: migrén, migrén ellen, kiegészítő terápiák

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.