4 tipp a hatékony vasalótisztításhoz

Sóval és fogkrémmel is sikert érhetünk el

Avagy miként lesz tökéletes a vasalótisztítás só, fogkrém, sőt, paracetamol segítségével? Íme a válaszok.

A vasalás feladatát olykor véget nem érőnek érezzük. Egy idő után ráadásul a vasaló is makacskodni kezd, kopásnak indul vagy befogja valamilyen piszok.

Lássuk, milyen tippekkel lesz igazán hatékony vasalótisztításunk. Kövessük az alábbi lépéseket pontról pontra. Mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy a vasaló ki van húzva az áramból, már nem meleg a lapja és a víztartály ki van ürítve.

A ragadós vasaló tisztítása

Kőzet- és ásványi lerakódások felhalmozódhatnak a vaslemezen, amelyeket sajnos átvihetünk a vasalt ruhára is. Amennyiben a vasaló talpa ragadós lett a különféle maradékanyagok megtapadása miatt, először nézzük meg, van-e a vasalónak öntisztító funkciója. Ha van, aktiváljuk azt – amennyiben a foltok még mindig nem tűntek el, próbáljuk ki az alábbi tippeket a vasalótisztításhoz.

Vasalótisztítás sóval

Fektessünk le egy viaszos papírlapot a padlóra vagy asztalra – a sütőpapír is jól működik -, majd szórjunk rá bőségesen sót. Állítsuk melegítésre a vasalót, majd menjünk át rajta többször a vasalóval, különböző irányokból. Ha készen vagyunk, rázzuk le a felesleges sót.

Vasalótisztítás fogkrémmel

Talán már korábban is rájöttünk, hogy a fogkrém nem csupán a fogakra kitűnő tisztítószer. A vasalótisztítás is megoldható vele. Kenjünk egy kevés pasztát a vaslemezre, ahol tisztításra van szükség.

Hagyjuk állni rajta egy percig, majd tiszta ruhával töröljük le a fogkrémet. Végezetül töltsük fel a vasaló víztartályát, s vasaljunk meg egy régi törölközőt például. Állítsuk gőzölésre és hagyjuk pár percig dolgozni.

Vasalótisztítás paracetamollal

Az ötlet meghökkentő lehet, de paracetamollal visszahozhatjuk vasalólemezünk fényét. Hogyan végezzük a trükköt?

Állítsuk a vaslemezt maximum hőfokra, majd dörzsöljük be paracetamol tablettával. A bedörzsölés megismételhető, amennyiben a sötét foltok makacsnak bizonyulnak. Csak ezután töröljük le tiszta ruhával a vaslemezt.

Végül kapcsoljuk ki a vasalót, nehogy véletlenül megégessük magunkat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.