2 szuper dekorációs ötlet gyümölcsökkel

Szeretitek a gyümölcsöket? Két újabb egyszerűen megvalósítható dekorációs ötletet hoztam nektek, és mindkettő a gyümölcsökkel kapcsolatos!

Az elsővel például meglepheted szeretteidet és barátaidat:


Dekoratív lekvárok

ajándék csomagolás

Imádom a lekvárokat! Keksszel, pirítóssal vagy vajaskenyérrel is nagyon jó kis édesség, amelyet a kicsik és nagyok egyaránt szeretnek. Mindenki máshogy csinálja, megvannak a saját, jól bevált receptek, amelyeket sokszor még a nagymamától lestünk el 🙂
Neked is van egy kedvenc házi lekvár recepted? Ajándékba is szoktad adni?
Most három csomagolási ötletet mutatok, amitől garantáltan még kívánatosabb lesz majd a lekvárod.

ajándék csomagolás

Hozzávalók:
Zsákvászon
Maradék textil
Rafia vagy madzag
Színes karton
Ragasztó
Olló
Filc

Elkészítés: 

Köss az üveg tetejére egy kerek zsákvászon darabot rafiával vagy madzaggal. Kartonból vágj ki egy kört, egy másikból pedig levélformát. Írd a lekvár nevét a levélre, és ragaszd az üveg tetejére.
A maradék textilből vágj ki egy kör alakot, ezt kösd rá az üveg tetejére.
Az anyag leeső darabjából és kartonból készítsd el a lekvár alapanyagát, ragaszd fel egy címkére és feliratozd. Ezután felkötheted a lekvárra.

inspiraciok.hu, befőttek
Maradék textilből vágj egy kör alakot, és kösd rá a lekvár szájára. Nyomtasd ki az fenti letölthető sablont, vágd körbe és kösd az üveg nyakára.

Inspiraciok.hu, , ajándék csomagolás

Inspiraciok.hu, csomagolás ötletek

Nézd meg a videómon, milyen könnyen elkészítheted a csomagolásokat:


A másik ötlet pedig egy igazi nyári dekor tárgy, amit nagyon könnyen elkészíthetsz, és látványosan feldobja otthonodat, igazi vidám kiegészítő:

NYÁRI DEKORÁCIÓ

krepp-papír dekor

Az egyik kedvenc gyümölcsöm a görögdinnye. Mennyei íze van, gyönyörű színe, és egész egyszerűen szuperül néz ki, úgyhogy gondoltam, miért ne lehetne belőle egy jópofa szobadekorációt készíteni? 🙂
Na persze nem magából a gyümölcsből, hanem egy maradék kartondoboz és néhány guriga krepp-papír kell majd a barkácsoláshoz.

Hozzávalók:

Maradék kartonpapír
Krepp-papír (kétféle zöld, fehér, piros)
Fekete kartonpapír
Olló
Ragasztó

Elkészítés: 

Szerkeszd meg a körcikk elemeit a kartonpapírra, és vágd ki. Ragasztópisztollyal rögzítsd egymáshoz a darabokat. Az alsó íves oldalt a papír hajtásirányában vágd ki, hogy könnyebb legyen behajtani.
A krepp-papír hengereket vágd fel 6-8 centiméteres darabokra. Ezután vágd be fél centiméteres csíkokra a tekercs kétharmadáig.
A kész doboz íves aljára ragassz egy réteg sötétebb zöld krepp-papírt, és simítsd rá alaposan.
Körben haladva kezdd el felragasztani a rojtos csíkokat a csúcsa felé közelítve. Először a sötétzöldet 3, majd a világoszöldet 2 rétegben, ezután 1 réteg fehér papírt, majd a pirossal vond be a csúcsáig.
A fekete kartonpapírból vágj ki apró fekete dinnyemagokat, és ragaszd fel őket elszórtan a dekorációra.

krepp-papír dekor

Videómon láthatod, milyen egyszerűen megvan:

Forrás: Inspirációk