A top 3 éttermi étel, amit mindig kerülj el!

Bizonyos ételek nemcsak hizlalnak – potenciális életveszélyesek

Vannak éttermi étel típusok, melyek nemcsak túlsúlyossá tesznek, hanem egyenesen halálosak is lehetnek, ha túl gyakran fogyasztjuk őket.

Gyakran falatozunk menzán, étteremben, a sarki vendéglőben?

Bizonyos alapanyagokat nem árt elkerülnünk. Vannak éttermi ételek, melyek nemcsak kövérré tesznek idővel, hanem potenciális gyilkosaink is lehetnek, amennyiben sokat fogyasztunk belőlük.

Egy diéta, amelyet könnyű betartani, nincs benne semmi trükk, csalás, egy egészségesebb életmódhoz vezet. Azt is lehet mondani: álomdiéta. De mi is ez?

Egyszerű álomdiéta a jobb életért!

Tény és való, ha étteremben eszünk nap mint nap – különösen utazások során -, hajlamosak vagyunk felrúgni korábbi szabályainkat a fittségünkre nézve. Csábítanak a fogások és a kellemes illatok. Úgy tűnhet, szinte lehetetlenség egészségesen étkezni, ha éttermi ételről van szó – pedig ez nem igaz. Csak be kell tartani pár szabályt: az étel legyen egészséges, kevés kalóriás.

Fotó: 123rf.com

Az alábbi trükkökkel elkerülhetjük, hogy az éttermi étel rossz hatással legyen ránk.

Mit kell kerülni minden étteremben?

1.Frissen sülteket

2.finomított keményítőt tartalmazó ételeket

3.üdítőket, cukros italokat

Küszöböljük ki azokat az ételeket, melyek a szervezetre nézve legkárosabb forrásokat tartalmazzák – ilyen a transzzsír, a gyulladást okozó finomított olajok, finomított keményítők és feldolgozott cukrok.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kerüljük a fehér kenyeret, a sültkrumplit, csökkentsük vagy hagyjuk el teljesen a tésztákat és méretes rizs adagokat, melyekkel általában elárasztják a tányért.

Egészségeset, de kielégítő mennyiséget?

Ahhoz, hogy az éttermi étel egészséges legyen számunkra, legokosabb, ha húst és köretként zöldségeket, salátát fogyasztunk a krumpli, tészta és rizs helyett. Erre minden étteremben kell hogy legyen lehetőség.

Foto:123rf.com

De miért is veszélyesek az átlagos menük?

Egy tipikus éttermi étel:

  • szendvics vagy burger – a lehető legegészségtelenebb kenyérrel, zsemlével
  • sült krumpli vagy chips – amely a halálos transzzsírok forrása
  • üdítő vagy egyéb édes ital – a legtöbb esetben szintén a halálos magas fruktóz-tartalmú kukoricasziruppal édesítve

Az egészséges is finom – lehetséges helyettesítők:

  • steak, a csirkemell, a hal (amelyek mellőzik a finomított gabonát)
  • zöldségek vagy saláta (sokkal jobb választás, mint egy sült krumpli)
  • édesítés nélküli jeges tea vagy víz, citrommal ízesítve (NEM diétás üdítő, mert abban is potenciális halálos édesítőket találhatunk)

Ha így étkezünk, egy éttermi étellel 400-900 kalóriát takarítunk meg, s kihagyjuk a szervezetünkre nézve leginkább káros összetevőket.

A hízást és egészségkárosodást okozó ételeknek van még egy, rendkívül előnytelen hatásuk: gyorsabban öregszünk miattuk. Az ízületek hamarabb válnak sérülékennyé és törékennyé, a bőr előbb bomlik, magas lesz a vérnyomásunk, s a rossz, vagyis LDL koleszterin szintje az egekbe szökik – az agy egészsége is romlani kezd.

Szerencsére van módunk kiküszöbölni ezeket a negatív hatásokat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.