Top 10 étel, ami hatásos a megfázás ellen – és finom! 1. rész

Nem viccel velünk a tavaszi idő sem: egyik emberen a másik után jelennek meg a megfázás tünetei. Mondani sem kell, az influenza elől sem könnyű menekülni. És van most más vírus is sajnos, amit jobb elkerülni.  Hogyan kezelhetnénk természetes módszerekkel, otthon?

Influenza kezelése otthon?

Igen, lehetséges! Természetesen ha tüneteink komolyra fordulnak, az orvos meglátogatása kötelező! Olyan tünetek ellen azonban, melyek enyhítésére képesek az otthoni, természetes módszerek is, miért ne használhatnánk őket? Lássuk, mit vethetünk be a megfázás tünetei ellen, a kór kezelése érdekében.

1.Gyümölcsös jégkrém

Megfázás, influenza idején nagyon fontos hidratáltan tartani szervezetünket. Ha elegendő folyadékot juttatunk szervezetünkbe, az a váladékot elvékonyítja és segít csökkenteni az orrdugulást. Szopogassunk jóízűen gyümölcsös jégkrémet, de ne cukros változatot – olyanra van szükségünk, amely tele van létfontosságú tápanyagokkal.

Javasolt az almás, grépfrútos és epres. Segít megnyugtatni a fájó, duzzadt torkot, még ha meglepő módszernek is tűnik a megfázás kezelése érdekében!

2.Fogyasszunk pulykát!

A pulykahús sovány fehérje, ellenben minőségi szilárd táplálék. S bár lehet, hogy éhesnek nem érezzük majd magunkat, az evés segít az influenza ellen felvenni a harcot, energiát biztosítva a szervezetnek. Próbáljuk ki áfonya szósszal – izgalmas ízt ad neki és máris nem lesz az az érzésünk, hogy kényszerből eszünk!

3. Zöldség- vagy gyümölcslé

Talán a legutolsó, amire megfázás idején vágyunk, a salátakészítés. Egy nagy pohár zöldséglé azonban csodákat tesz! Alacsony nátriumtartalmúra van szükségünk. Feltöltjük magunkat immunrendszer-erősítő antioxidánsokkal és a hidratáltság miatt sem kell majd aggódnunk. Ha édes ízre vágyunk, a 100 százalékos gyümölcslé javasolt!

4.Az a híres csirkeleves…

Táplál és gyógyít! Néhány tudományos bizonyíték is van arra, hogy a forró tyúkhúsleves segít a gyógyulásban és enyhe gyulladás-csökkentő hatással bír. Tanulmányok szerint ez a leves azért is használ a megfázás ellen, mert növeli az orrban levő, apró szőrszerű csillók képességét a szervezet megvédéséhez a baktériumok és vírusok ellen.

5.A sokat emlegetett fokhagyma

Ki ne ismerné jótékony hatását? Még a levest is fűszerezhetjük vele, ha kedveljük a fokhagymát. Antimikrobiális és immunstimuláló hatásai vannak, ezért némileg képes csökkenteni a megfázás tüneteit.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.