Természetes energia fokozóval is fel tudsz pörögni!

Minden energiádat össze kell szedni ahhoz, hogy felkeléskor megemeld egyetlen végtagodat? Minden délután össze vagy törve és ezt csak egy koffeinlökettel vagy képes elmulasztani?

Egész nap általános kimerültséget érzel?

A kutatások szerint nem vagy egyedül. A kimerültség a második leggyakoribb panasz, amivel az emberek felkeresik az orvosukat. Sajnos sokan nyúlnak a koffeinhez energiaszintük emelése érdekében. Ez a módszer azonban legfeljebb csak rövid távú energiát szolgáltat.

Legrosszabb esetben kárt okozhat a szervezetünknek koffeinfüggőség, a vércukorszint ingadozása és a mellékvese kimerülése formájában, ami csak még sebezhetőbbé tesz a stresszel szemben. ??Mivel a koffein mintegy 12 órán át hat, a délutáni kávétól még akkor is bárányokat számolsz, amikor már rég aludni szeretnél. A természet számos energiafokozóval szolgál.

1. A propoliszt a világ legnagyszerűbb könyvei, például a Talmud, a Biblia, a Korán, és az ókori kelet, Görögország, Róma, Oroszország és a Közel-Kelet tekercsei is az örök fiatalság forrásának tartják. Az ókori görög sportolók rendszeresen fogyasztottak propoliszt erejük és vitalitásuk fokozása érdekében. A USDA a közelmúltban azt is kimutatta, hogy a propolisz rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.

11960

A propolisz 22 aminosavat, természetes antibiotikus faktorokat, DNS/RNS-t (a növények genetikai kódját), 18 enzimet (az emésztés és más testműködések elősegítésére), glükozidokat (természetes energiaforrások a szervezetben), növényi hormonokat, 27 ásványi anyagot és legalább 16 vitamint tartalmaz, ezért nem meglepő, hogy fokozza az energiát és a vitalitást. ??Kerüld a propoliszt, ha pollenallergiában szenvedsz, vagy allergiás vagy a méhekre.

2. A méhpempő a méz és a pollen természetes keveréke. Az anyag a komplex B-vitaminok kiváló forrása. Sok más vitamint, ásványi anyagot, hormont és enzimet, valamint 18 aminosavat és természetes antibakteriális és antibiotikus anyagot is tartalmaz. ??Régóta használják asztmás hörghurut, hasnyálmirigy-gyulladás, májbetegség, álmatlanság, gyomorfekély, vesebetegség, csonttörés, immunbetegségek és bőrbetegségek kezelésére, de a méhpempő energiafokozásra is kiválóan alkalmazható.

3. Amint a neve is sugallja, a szibériai ginzeng (gyömbér) Szibériából származik. A növény Japánban, Kínában, Koreában és Kanada egyes részein is megterem. Legalább kétezer éve használják orvosi célokra. A szibériai ginzeng egyike annak a maréknyi adaptogén gyógynövénynek, amelyek normalizálják a testműködéseket. A gyógynövény gátolja a mellékvese stresszválaszát, és immunstimulánsként hat, különösen a stressz és a depresszió hatásainak leküzdésében.

Segít a májnak lebontani a káros méreganyagokat, többek között a kemoterápiás anyagokat és a sugárzást. A szibériai ginzeng az immunrendszer aktivitását is serkenti, ezért kiváló ellenszere a krónikus kimerültségnek és más vírusfertőzéseknek.11961

4. Spirulina: Az aztékok mindjárt tudták, mi a jó, amint meglátták. Felfedezték a spirulinát, azt az egysejtű algát, amelyet tecuitlatl névvel illettek, és hamarosan szerves részét képezte táplálkozásuknak. Rengeteg hasznos fehérjét, B12 vitamint, 8 ásványi anyagot és sok vitamint, köztük 7 fajta A-vitamin előfutárt, úgynevezett karotinoidot tartalmaz. Nagy mennyiségű klorofilt is tartalmaz, amely a spirulina színét és vértisztítő hatását biztosítja. Természetesen az energiaszintet is növeli.

5. A Gotu Kola számos tápanyagot és gyógyhatású növényi vegyi anyagot tartalmaz. Az egyik első számú energiafokozó gyógynövényként alkalmazott gotu kola a koffein hatásai nélkül csillapítja a kimerültséget és a depressziót. ??Az éjszakákon át fenntartó koffeintől eltérően a gotu kola valójában elősegíti az alvást.

6. Ho Shou Wu: A fo-ti vagy ho she wu néven is ismert, Kínában honos növény gyökere kiváló energiafokozó, amely fiatalos életerőt és nyugtató hatást biztosít. ??A lecitin egy természetes formáját tartalmazza, amely csökkenti a verőerek plakképződését és a vérnyomást. ??A ho shou wu a laboratóriumi vizsgálatok során hatékonyan csökkentette a vér koleszterin- és trigliceridszintjét, sőt a kísérleti állatokban még a koleszterinképződést is megakadályozta.

7. A cayenne-i bors a vérkeringés serkentése révén fokozza az energiát. A nátha, az orr-melléküreg fertőzések és a torokfájás megelőzésében is hatékony, ráadásul a fájdalmat és a gyulladást is csökkenti.

Mint minden gyógynövény esetében, a fentiekkel kapcsolatban is az a legjobb, ha a gyógynövények és táplálékkiegészítők alkalmazása előtt szakképzett egészségügyi szakember tanácsát kéred.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.