Tej, vagy nem tej?

Korunk egyik nagy dilemmája, hogy bátran fogyaszthatjuk, vagy mondjunk le róla? Egészséges, vagy kifejezetten káros?

Nagyon sokan kezdik a napjukat egy pohár tejes kávéval, vagy egy bögre kakaóval. Hogy miért? Gyerekkorunk óta azt halljuk, hogy a tej élet, erő, egészség. Elképzelhetetlen, hogy mással induljon a nap. Az elmúlt időszakban sok hír szólt arról, hogy a tej nem alkalmas emberi fogyasztásra, legalábbis az emberek többsége nem tudja lebontani, ezért sok problémát okozhat a szervezetünkben.

Leggyakrabban azonban nem szabad akaratból mondunk le róla, hanem laktóz, és/vagy tejfehérje intolerancia miatt kényszerülünk a habos tej és a különféle tejtermékek nélkülözésére.

tejvagynemtej

De akkor mi a megoldás?

A tejmentes étrendet választóknak kitűnő alternatívát jelent a különböző növényekből készült tej-jellegű italok fogyasztása. (pl. rizstej, mandulatej, kókusztej) A növényi tej számtalan előnye közé sorolható, hogy vegetáriánusok, tejfehérje-allergiások, laktóz érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Emellett számtalan diéta ideális kísérője.

A növényi tejek egyszerű, könnyen emészthető fehérjéket, esszenciális aminosavakat, szénhidrátokat, és telítetlen-, valamint többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. A növényi tejek íze és állaga attól függ, hogy gabonából (rizs, zab, árpa), hüvelyesből (szója), magokból (napraforgómag, szezámmag) vagy csonthéjasokból (mandula, dió, gesztenye, kókusz) készülnek. Ezeket a tejeket házilag is elkészíthetjük. Az otthoni elkészítéshez többféle módszert választhatunk.

Megpróbálhatjuk tűzhelyen elkészíteni, ami sajnos nem egyszerű igen „pepecselős” és időigényes. A másik megoldás a növényi tejkészítő gabonatej automata, ami egy kiváló minőségű, – a maga kategóriájában díjnyertes kínai gép, amely könnyen, gyorsan, pepecselés mentesen készíti el rizsből, mandulából, vagy bármely más növényi összetevőből a finom, fehérjetartalmú, egészséges italt.

Az automata Székesfehérváron a Vegital Gabonatej Szaküzletben elérhető, ahol nem csak forgalmazzák a különleges és nagyon ügyes készüléket, hanem a hozzájuk fordulóknak szívesen segítenek a főzésben, recepteket, tanácsokat adnak, sőt a megfőzhető alapanyagokat is beszerzik hozzá. Ellenőrzött gazdaságokból származó rizsekkel, mandulákkal, magkeverékekkel, fűszerekkel várják kedves vendégeiket.(x) Bővebben a gabonatejről >>

Vegital_logo

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.