Tej, egy kicsit másképpen!

Egy nagyszerű hazai újításnak köszönhetően új utak nyílnak a tejfogyasztási szokásaink előtt. A tej egészséges – ezt mindenki tudja, ám hosszú az út, míg a bocitól az asztalunkig jut egy pohárral e tápláló fehér nedűből.

Ennek a speciális tejnek az útja az, ahol a tökéletes hazai ízélmény, és a kimagasló tápérték találkozik. Az elérhető egészség öröme.

Fiatalos lendülettel jön divatba a tejfogyasztás rutinja. Ez nem véletlen, hiszen a tej lehet a vitaminszükségleteink egyik legkézenfekvőbb forrása. Alapanyagát, a tejet az egyik ismert tejterméket gyártó cég kizárólag hazai forrásokból biztosítja. Több mint 200 hazai termelőtől, éves szinten közel 140 millió liter extra minőségű tejet dolgoz fel. Azonban az utóbbi években komoly fejlődést sikerült elérnie a friss tejek piacán is. A 2007-ben bevezetett különleges eljárásnak, az ESL-technológiának köszönhetően több mint 21 napos eltarthatóságot garantálnak, természetesen hűtés mellett, a háziasszonyok örömére. A tej így friss marad, megtartja finom ízét, miközben megőrzi komoly beltartalmi értékeit is.

Az eljárás lényege, hogy maximum 2 tizedmásodperces hőkezelésnek vetik alá, mely során a fontos vitaminok, és esszenciális ásványi anyagok megmaradnak a tejben. A hosszabb eltarthatóság így párosul a friss tej ízével. Ugyancsak az eljárásnak köszönhető a jellegzetes forralt tejes utóíz mellőzése, melyet a fogyasztók kevésbé kedveltek a hosszú eltarthatóságú tejek esetében. Ez a tej friss termék, így hűtést igényel, nem keverendő össze az ultrapasztőrözési eljárásokkal, ahol hosszabb ideig, magasabb hőmérsékleti hatásnak teszik ki a tejet, ahol bár hűtést nem igényel a végtermék, de a vitaminok sérülnek.

A friss tej az egyik legegészségesebb alapvető élelmiszerünk, minden hazai család asztalának főszereplője. Miért ne állíthatnánk egészséges életmódra törekvésünk fókuszába? Lehet trendi, ami egészséges!

tej21

Ezt a dinamizmust és úttörő lendületet tükrözi vissza az ESL tejek új csomagolása, mely megújulást, fejlődést sugall. Már a dobozra pillantva felfedezhetjük a tej fontos beltartalmi értékeit, különös tekintettel vitamin- és ásványi anyag tartalmára. Tudatosítja, ami gyakran feledésbe merül: miért is egészséges a tej szervezetünk számára. Egy hazai felmérésből kiderült, hogy a fogyasztók számára ezek az ismeretek nem pontosak, és hiányosak is. Így nélkülözhetetlen a hazai fogyasztók széles körű informálása.

Októberben kerül bevezetésre egy fajta speciális tej, ami ugyancsak ESL- kategóriájú tej, azonban további vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított: A,D,E,C-vitaminnal, B3-B6 vitaminokkal, kalciummal, magnéziummal, és folsavval.

A tej önmagában is magas vitamin és ásványi anyag forrás. Mai túlhajszolt, környezeti ártalmakkal terhelt életvitelünkben azonban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a megfelelő vitaminpótlás szervezetünkben.  A tejben minden nap, egyszerűen juthatunk hozzá ezekhez a létfontosságú vitaminokhoz és ásványokhoz.

Az egészség, a wellness hazája vagyunk. Kerüljön terítékre a tej, az egészég, minden nap: otthonunkban!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.