Sportos ételek, magas proteintartalommal!

Proteinben gazdag falatok az edzés mellé! Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. Nézzük, hogy ez működik-e a sportos életvitelt folytatóknál is!

A rendszeresen sportolók számára valóban nem mindegy, hogy mivel tömik meg a bendőjüket. Míg a mozgás segít a felesleges zsírpárnákat eltüntetni, addig a rosszul megválasztott étrend a sportolást teszi lehetetlenné.

A szénhidrátban gazdag, zsíros falatok nem csak eltelítik, de meg is nyomják a pocakot, ezért hiába az edzés, a mozgás nem lesz elég intenzív, és számunkra is kevésbé élvezhető így a sportolás. A helyes étrend azonban nem csak lendületet, de energiát is ad!

Válogatott falatok

A táplálkozás során nagyon fontos, de annál nehezebb betartani, hogy se egyhangú, se egyoldalú ne legyen az összeállított étrend! Mivel a három bőséges adag helyett inkább az öt-hat kisebb étkezés ajánlott, ez még jobban megnehezíti a proteinben bővelkedő falatok változatos elkészítését.

Foods Highest in Calcium on a wooden board. Top view

Alacsony zsírtartalmú tej

Egy pohár sovány tej biztos lendületet ad az egész napos aktivitáshoz, így kifejezetten jót tesz sportolás és mozgás során! Az egyhangúság elkerülése érdekében friss idénygyümölccsel összekeverve, turmixként is kiváló, illetve a bátrabbak a szójatejet is felvehetik a listára!

A sovány, natúr joghurt ugyancsak remek alapja a proteinben gazdag étkezésnek! Azok, akik önmagában nem szívesen fogyasztják, müzlivel, zabkorpával, de akár friss gyümölcsökkel is megbolondíthatják a kis pohárnyi adagokat.Joghurtos élvezet.

Tojásos variációk

Egyszerű külső, számtalan lehetőséggel! A tojásos ételeknek se szeri, se száma! Főzve, sütve, rántva egyaránt remek egy kimerítő edzés után. Természetesen a kenyeret, és az olajban sütést minél inkább kerüljük!

A sajtok széles családja

A sajt sem maradhat ki a sorból. Ebben az esetben nem az elkészítés, hanem maga az alapanyag bővelkedik a változatosságban. Ugyan, nem minden sajt ajánlott a diétázóknak, de magas proteintartalma miatt nem szabad kihagyni sem! Ha tehetjük, válasszuk a zsírszegény, vagy házi készítésű sajtokat, esetleg tofut és más bio élelmiszereket!

Fehér húsok

Eddig a vegák is kedvükre válogathattak, de a húsimádóknak sem kell aggódniuk, hiszen a fehérje alapvető forrása a fehér húsoknak. Érdemes a joghurtos, sajtos köreteket csirkehússal, pulykával, esetleg hallal kiegészíteni. A változatos elkészítés biztos nem lesz akadály!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.