Rájuk figyelj: 12 magas szénhidráttartalmú étel

A listában sok olyan elem van, amelyről elsőre nem gondolnánk, hogy szénhidrátdús.

1.Aszalt gyümölcs

Mivel ezekben koncentrált a cukor, így sokkal magasabb a szénhidráttartalmuk, mint a friss testvéreiknek.

Foto:pixabay.com

2.Hüvelyesek

Remek növényi fehérje források, viszont sok szénhidrátot is nyerünk belőlük. Már fél csésze főtt lencsében vagy ugyanennyi fekete babban 20g szénhidrát található.

3.Joghurt

Persze, az ízesített, gyümölcsös változatok még több cukrot tartalmaznak, de a natúroknak is magas a szénhidráttartalma. Ez azért van, mert természetes tejcukor található bennük, a laktóz.

Fotó: 123rf.com

4.Gyümölcslé

Az aszalt gyümihez hasonlóan a gyümölcslé is koncentráltan tartalmazza a gyümölcscukrot. Habár a 100%-os változatokban vitaminok és ásványi anyagok is vannak, mégis sok bennük a cukor.

5.Quinoa

Félcsészényi főtt változatban pont annyi szénhidrát van, mint fél ugyanennyi főtt tésztában. Még akkor is, ha ez nem gabona, hanem mag.

egészséges tisztítószer_banán

Foto:pixabay.com

6.Banán

Nem épp diétás gyümölcs: egy közepes méretűben annyi szánhidrát van, mint két szelet kenyérben.

7.GLuténmentes kenyér

Attól, hogy valami gluténmentes, nem feltétlenül alacsony szénhidráttartalmú. A legtöbb ilyen termék burgonya-, vagy tápiókakeményítővel készül.

8.Barbecue szósz

Persze, ezeket a szószokat gyakran magas fehérje tartalmú ételekhez fogyasztjuk (pl.: húsokhoz), de attól nem válnak egészségesebbé. Sok bennük az édes alapanyag: melasz, barna cukor, méz, amelyek megdobják a szénhidráttartalmat.

Foto:pixabay.com

9.Teljes kiőrlésű tortilla

A szénhidrát szempontjából ég akkor sem sokkal jobbak a kenyérnél, ha összetett szénhidrátból készülnek (pl.: teljes kiőrlésűek).

10.Protein por

Nevével ellentétben messze van a tiszta fehérjétől. A tejsavó (amely a legtöbben megtalálható) tartalmaz szénhidrátot. Továbbá, ha ízesített, cukrozott változatot iszunk, tovább kúszik felfelé a szénhidrát-számláló.

Foto:123rf.com

11.Édesburgonya

Tele van tápanyagokkal: A-és C-vitaminnal, káliummal, rostokkal, de ez nem jelenti, hogy szénhidrátmentesek. Elvégre krumpli.

Foto:123rf.com

12.Mangó

A banánhoz hasonlóan nem fér bele az alacsony szénhidráttartalmú étrendbe. Egy csészényiben 25g szénhidrát található.

A kávé hatása jótékony is lehet, ha a megfelelő személynél, a megfelelő módon és adagban alkalmazzuk. A kávé ugyanis  – megfelelően alkalmazva – gyógynövény. Ismerkedjünk meg a kávé gyógyhatásával, valamint az esetleges ellenjavallatokkal.

Tudtad, hogy a kávé gyógynövény is? Így használd gyógyhatásai miatt

via: Prevention

Forrás: Ízes Élet


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.