Pörgesd fel az anyagcseréd!

Tudd meg, hogyan hozhatod formába az anyagcseréd, és ezzel magadat is! Mindenkinek szabályozható az anyagcseréje.

Sárgulunk az irigységtől, ha azt látjuk, hogy gyönyörű alakú lányok óriási adag csemegéket falatoznak, és még az sem rettenti el őket, hogy rég elmúlt este kilenc. Sokan erről csak álmodozhatnak, és akkor is híznak pár kilót, eközben mások gondtalanul lehetnek felelőtlenek.

Az ok, ami miatt ezt megengedhetik maguknak: a megfelelő és gyors anyagcsere.

A jó hír viszont, hogy mindenki anyagcseréje átállítható zsírégető üzemmódba. Ehhez lesz segítség a következő néhány tipp!

Az anyagcsere a szervezet hajtómotorja

Kémiai reakciók folyamata, mely nélkül képtelen lenne a növekedésre és a szaporodásra az élő szervezet. Az anyagcsere utal az enzimek és hormonok működésére a testben. Ezek képesek átalakítani a táplálék által a szervezetbe juttatott szénhidrátot, fehérjét és zsírt, melyet elégetve energiát hoznak létre. Tulajdonképpen ez jelenti a szervezet számára az üzemanyagot. Tehát azok, akiknek gyorsabb az anyagcseréje, hamarabb égeti el ezt a teste.

Mitől függ a folyamat?

Az életkor, a nem, a fizikai aktivitás és a zsírmentes testtömeg aránya együttesen befolyásolja, hogy mennyire gyors az anyagcsere. 25 éves kor felett minden évtizedben 5-10 %-ot csökken ez a szint. Olykor úgy tűnik, a férfiak összeehetnek bármit, mégsem szednek fel egy dekát sem. Ez azzal magyarázható, hogy nagyobb izomtömeggel rendelkeznek, mely befolyásolja a folyamatot.

Azok számára, aki súlyt szeretnének veszíteni, a növényi alapú étrend a legjobb megoldás fogyás céljából – köszönhetően a módnak, ahogyan az anyagcsere működését befolyásolja.

Fokozhatja az anyagcsere működését a növényi alapú étrend

Zsírégető képesség

A testünk kalóriát éget el zsírból, fehérjéből és szénhidrátból egyaránt. Ezt a folyamatot kell optimalizálni ahhoz, hogy az anyagcsere gyorsuljon, és ezzel együtt kilóktól szabaduljunk meg, erre pedig léteznek stratégiák.

Izzasztó helyzet

Edzés, egy kis sport, némi testmozgás és az sem árt, ha otthon is folytatjuk a gyakorlatokat! Igen, rendszeres mozgás nélkül nem érhető el a várt eredmény. Fontos tudni, hogy a zsírégetés minimum 20 perc intenzív mozgás után kezdődik meg. A lényeg, hogy emelkedjen a pulzusszám, majd ez után megkezdődhetnek az erősítő gyakorlatok, hogy izmosodjon a testünk!

Fotó: 123rf.com

Ha többet eszel, kevesebbet nyomsz!

Az éhes szervezet minden kalóriához ragaszkodik, éppen ezért ne éheztesd a tested! A legjobb módszer, a legalább ötszöri étkezés kis adagokban, a kettő vagy három megterhelő ételadag helyett. Másrészt ügyelni kell, hogy fehérjében és rostban gazdag falatokat kapjon a szervezet, mivel ezek megemésztése több energiát ad és fokozódik az anyagcsere.

Folyadék nélkül nincs eredmény!

A testünk 70%-a víz. Megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre van szükség, hogy le tudja bontani és meg tudja emészteni az elfogyasztott ételt. Emellett a kiszáradás fáradságot eredményez, vagyis csökken a teljesítőképesség, tehát ne spóroljunk a vízzel, ha a szervezetünkről van szó!

Zöld tea, karcsú vonalak

A zöld tea bizonyos hatóanyagai, mint a polifenol EGCG bizonyítottan fokozzák az anyagcserét, így összekötve a kellemest a hasznossal, nagy bögrékből teát szürcsölve tudunk gondoskodni a szervezet egészséges működéséről.

Foto:pixabay.com

Kipihent szépség

Számtalan tanulmány igazolja, hogy a krónikus alváshiány elősegíti az öregedést, koncentrációhiányhoz és stresszhez vezet. Másrészt befolyásolja a hormonszintet, ezzel együtt kihat az emésztésre és az anyagcserére. Tehát miután fizikailag és szellemileg egyaránt lefárasztottuk a szervezetünket, szüksége van legalább 7-9 óra alvásra, hogy ismét feltöltődjön és regenerálódjon.

Most már nyilvánvaló, hogy az egészségesen működő szervezethez több szempontnak kell teljesülnie. Mivel ezek a folyamatok kihatnak egymásra, így törekedni kell az egyensúlyra és a rendszerességre! Ha ez sikerül, nem kell többé irigykedő pillantásokat vetni másokra, mert meg leszünk elégedve önmagunkkal és ez látszani is fog rajtunk.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.