Orvosi diéta – Amivel nem kell éhezni!

A Premium Diet orvosi diétás programot német orvosok állították össze, és használják több mint 25 éve. A program sikere a saját fejlesztésű táplálékhelyettesítőkben, a folyamatos orvosi ellenőrzésben és a rendszeres testösszetétel mérésen alapul.

Az elhízásnak számtalan oka lehet. Mindamellett, hogy tudjuk az édességek, cukros üdítőitalok, az olajban sült ételek, sőt az alkohol is mind súlygyarapodáshoz vezetnek, az alváshiány, a stressz, a gyógyszerek mellékhatásai és számos egészségügyi probléma valamint a menopauzás időszak is felelős lehet az elhízásért.

Előfordul, hogy elegendő egy kicsit jobban odafigyelni a bevitt kalóriára illetve beiktatni némi mozgást életünkbe és megszüntethetők a felesleges kilók. Amikor azonban ez már nem segít, vagy nem tudjuk a probléma forrását, akkor sem kell felelőtlenül koplalásba kezdenünk, vagy olyan diétát alkalmaznunk amivel éhezünk!

Foto:123rf.com

Fontos, hogy szervezetünk egy diéta során is megkapja a szükséges fehérjét, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet! A Premium Diet orvosi diéta pontosan erre talált megoldást. Olyan segítséget kínál, amellyel a diéta során nem kell éhezni. A speciális gyógyászati célra szánt tápszer, különösen alkalmas elhízott cukorbetegek kezelésére, de bárki számára ajánlott, aki fogyni szeretne! Hosszú távon alkalmazható, akár 14 éves kortól.

Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai szakértő arra hívja fel a figyelmet, hogy az orvosi diéta során a kitűzött eredmény elérése érdekében az alábbiakat be kell tartani:

  • Napi háromszori étkezés

A diéta alatt fontos, hogy az inzulinszintet (inzulin, a hasnyálmirigy által termelt hormon amely a szénhidrátok, fehérjék és zsírok anyagcseréjének szabályozásában vesz részt) alacsonyan tartsuk, míg az emelkedett glukagon (az inzulin ellenhormonja) kifejti „zsírégető” hatását. Ahhoz, hogy ez optimális legyen az étkezések között 4-6 órának kell eltelni és ezen időtartam alatt nem vihető be plusz kalória – sem gyümölcs, rostos üdítő, vagy alkohol – mert a zsír bontása csökken és az éhségérzet is erősödik! Ha egy nap csak háromszor juttatunk táplálékot a szervezetbe, ebből két alkalommal a speciális shake formájában, megteremtjük az alapot a testzsír csökkentésére.

  • Orvosi felügyelet

A Premium Dieta programban az orvosi tanácsadás és a páciens fizikai állapotának nyomon követése is elengedhetetlen, hiszen egyedül nem, vagy csak nagyon nehezen lehet sikeresen lefogyni és az elért eredményt megtartani.

Foto:pixabay.com

  • Rendszeres mozgás

Az orvosi diétánál a kezdetekben elég annyit mozogni amennyit a páciens a diéta megkezdése előtt mozgott. Amikor 6-8 kilótól megszabadult, akkor kell a mozgás intenzitáson változtatni, de továbbra is orvosi konzultáció mellett, hiszen a sportoláshoz plusz kalóriabevitel szükséges, de úgy, hogy az megint ne hízáshoz vezessen!

  • Testösszetétel mérés

A kezelőorvos egy speciális mérőműszerrel pontosan és folyamatosan méri és kiértékeli a súlycsökkenést, az izmok állapotát, a szervezetben lévő vizet, valamint a testzsír csökkenését. Ennek segítségével felmérhető a fogyási folyamat sikere és a testösszetétel változása. A mérés során lehetőség van az optimális étkezés kialakítására és az étrendi hibák kiküszöbölésére.

Ha már mindent kipróbáltunk és semmi nem vezetett az áhított sikerhez, akkor az orvosi diéta megoldás lehet! A napi háromszori étkezés rendszert visz a mindennapokba és ha a szervezet megszokta ezt a ritmust, a kívánt eredmény a speciális tápszer nélkül is tartható!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.