Nyaralás és felszedett kilók 2. rész

Sokan a szállodák helyett olyan apartmant vagy víkendházat választanak, ahol maguk oldják meg az ellátást.

Apartmanban, víkendházban Többgyermekes családnak vagy baráti társaságnak ez pénztárcakímélőbb megoldás, mint a hotel. Ilyenkor közös erővel állítható elő minden étkezés. Reggelire készíthető virsli, rántotta, szendvicskrémek.

Vásároljunk teljes kiőrlésű rozskenyeret, magvas kifliket, és ezeket kínáljuk. A házi készítésű szendvicskrémek készülhetnek krémsajtból, túróból. Főzhetünk mellé tojást is. Mindig legyen a reggelizőasztalon rengeteg felaprított paprika, paradicsom, kígyóuborka, salátalevél. Ezeknek a gazdag reggeliknek az a további előnye, hogy a megmaradt kenyérből, kifliből készíthetünk házi hot dog-ot, szendvicseket, amelyeket becsomagolva magunkkal vihetünk kirándulásokra, vízpartra, vagy egyszerűen betehetjük a hűtőbe, és ebédidőben elővehetjük.

A zöldségeket felaprítva, kis műanyag dobozban vihetjük magunkkal, persze mindehhez elengedhetetlen egy nagy hűtőláda. A vacsora mindig jelentős közös esti program. Ha sikerült kertes házat bérelni, akár minden este grillezhetünk a kertben. A sült húsok mellé – amelyeket a férfitársaság nagy szakértelemmel készít – a hölgyek vághatnak fel friss salátákat vagy készíthetnek zöldségnyársakat, amelyeket szintén megsülhetnek a grillen.10884Napközbeni csábítások Banális lenne azt tanácsolni, hogy álljon ellen a strandon az illatozó lángosnak, kukoricának, az óriási fagylalt- és jégkrémkínálatnak. Ez gyakorlatilag lehetetlen. Ellenben minden egyes súlyos falatot lehet kompenzálni. Ha kukoricára vágyik, legyen az az ebédje. Ha lángosozni szeretne, vacsorára ne egyen mást, csak friss salátát hús nélkül vagy egy adag gyümölcsöt.

A fagyi a nyár elengedhetetlen kelléke. Próbálja a tejszínes fagylaltok helyett a vizes alapú, gyümölcsös verziókat választani. Ezeknek sokkal alacsonyabb a kalóriatartalmuk, mint a tejszínes, cukros gombócoknak. Jégkrémek között is található vizes alapú.

Sok sport, semmi hízás Az aktív pihenés éppolyan nyugtató, mint a passzív. A szabadság alatt már elegendő idő jut a sportra is, ez kiváltképp akkor jó, ha végre az egész család, gyerekekkel együtt jutott el nyaralni. Ha minden egyes napot aktívan töltenek, nem kell aggódni a súlyfelesleg miatt. Egy kis odafigyelés az étkezésben, mindennap egy kis mozgás és áramvonalas maradhat. Az úszás például remek módja a súlytartásnak. Naponta többször is úszhat, hosszabb ideig. Ha sikerül naponta legalább kétszer 20 percet úszással töltenie, máris rengeteg kalóriát elégetett.10885Ha korán kelő típus, fedezze fel a környéket egy kis reggeli kocogás vagy tempós séta során. Ugyanezt természetesen megteheti este is. Ahol van rá lehetőség, béreljenek vízibiciklit, kis csónakot vagy kenut, amelyben tempósan evezhetnek. Szintén kipróbálhatják barátokkal vagy a családdal a strandröplabdát, a strandfocit, és minden csomagtartóban elfér néhány pingpong- és tollasütő.

nyaralás, napozás, koktél

Foto:pixabay.com

A közös sport összeköt, remek családi, baráti és párkapcsolat-építő program.

Gyümölcsöt ebédre Ha valóban komolyan veszi a diétát, akkor a bőséges reggelit követően vacsoráig csak gyümölcsöt fogyasszon. Segítenek feldolgozni a kiadós reggelit, kellemesen tisztítják, méregtelenítik a szervezetét, ráadásul egész napra biztosítják a megfelelő hidratáltságot. A lédús gyümölcsök gyorsan eltelítik a gyomrot anélkül, hogy az kellemetlen, puffadó vagy feszítő érzéssel járna.

Előfordul, hogy valaki minden fogyókúrás utasítást betart, mégis egyre gyarapodnak a zsírpárnái. Michael F. Roizen és Mehmet C. Oz szerint a baj a hormonokkal is lehet.

Elhízás: 4 rejtett ok

Étlap nélkül Természetesen az is előfordul, hogy a szálloda helyett inkább egy környékbeli étteremet választ vacsorahelyül. Ha nem mosódik össze a szeme előtt a rengeteg felsorolt finomság, sokkal könnyebb valami kalóriában szegényebb fogást választania. Kérje meg a pincért, hogy ajánljon valami egyszerű húst és mellé a ház speciális salátáját. Ha ilyen nincs, rendeljen natúrhúst és salátát. Desszertként pedig sajttálat vagy kapucsínót.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.