Nem tudok hízni!

Nem vagyok a cérnavékonyság megszállottja, azonban tudom, hogy sokan közülünk nem azért szenvednek, mert nem tudnak lefogyni, hanem azért mert nem tudnak meghízni

Nem azokra a nőkre gondolok, akik éheznek, akik komoly kiegyensúlyozatlan tápanyag-beviteli gondokba ütköznek, hanem azokra, akik teljesen egészségesek, viszont a gyorségető anyagcseréjüknek köszönhetően, nem rakódik le rájuk semmi. Ők azok, akik nem találnak maguknak megfelelő méretű ruhát, hízókúrákat, számukra nincsenek megfelelő tanácsadások. Ama büszke ironikus megjegyzések áldozatává válnak, miszerint „csak csont és bőr” és hogy „van mit fogni rajta” (mindamellett, hogy, nem mindig a mennyiség biztosítja a minőséget). Úgy tűnik, hogy amikor az izmok nagyságáról van szó, nem vagyunk mind egyformán megalkotva.

csaloka_etelek2

Megoldások vannak, és ezek éppúgy vonatkoznak a testre, mint az elmére. Az izomzat növelésére – figyelem, nem a kövérségére, a problémás adatok siker faktorrá alakulnak, ha egy olyan rendszeres étrendet követsz, ami napi 3 főétkezésből és 2-3 tápláló kiegészítő étkezésből áll, valamint, rendszeres edzésből és pihenésből. A leghelyesebb, ha táplálkozási és fitnesz szakértőkhöz fordulsz.

Pszichikai alapon, a pozitív hozzáállást javasoljuk. Végül is, a túl alacsony testsúly épp olyan gond, mint bármi más. Nem próbálom sem lekicsinyíteni, sem túlbecsülni, mert mindegyik egy egyedi koktélja a zavaró tényezőknek, de erősen hiszem azt, hogy csupán a te hozzáállásod biztosíthatja számodra a különbséget.

Amiatt izgatod magad, hogy nincs merszed máshova bemenni csak a gyerekruhás részlegbe vagy azon örvendsz, hogy a leginkább vadászott catwalk méretek mindig tökéletesen megfelelnek, mintha kifejezetten rád szabták volna? Azon aggódsz, hogy bebizonyítsd, nem vagy anorexiás, vagy örülsz, mert olyan könnyű vagy, hogy egy pasinak sem fog megfájdulni a dereka, ha átmászik veled a kerítésen?

Mindig annyi előny létezik, amennyi hátrány, attól függ, mit választasz.

Ha vetsz egy pillantást a szomszéd udvarba, örülhetsz, amikor látod, hogy egyes személyeknek, ha normális is a testsúlyuk, lehet, hogy nem elég arányos a felépítésük. Vagy lehet, hogy – ugyancsak a szomszédudvarban, alig várja a narancsbőr, hogy kiszabaduljon a kíméletlenül szűk farmer fogságából és láthatóvá tegye magát. De nem a mások hiányosságait kell kutatnunk, hanem a magunk előnyeit.

Megkérdeztem egy pár embert, akik szembesülnek a fentebb leírt helyzetekkel és a rejtett irigység és az ellenséges reakciók (pletyka, hamis együttérzés stb.) mellett, találtam néhány összevágó indokot, ami segíthet elfogadnod, hogy soványabb vagy, mint az átlagnépesség.

test3

Íme, azok az előnyök:

– Bármit megehetsz, bármilyen órában, anélkül, hogy félned kellene a szénhidrátoktól, arról nem is beszélve, hogy a csokoládé egy megbízható jó barát.

– Ha mégis megtörténik egyszer, hogy meghízol (egy keveset, mert sokat úgyse fogsz), bármikor visszafogyhatsz az eredeti súlyodra, anélkül, hogy erőfeszítéseket kellene tenned.

– Beleférsz a legkisebb méretű ruhadarabokba, amit valaha beszereztél és ez úgy marad akkor is, ha már meghaladod a 20 év küszöbét! Sosem kerülsz olyan helyzetbe, hogy súgva kell megkérdezd az elárusítótól, hogy nincsen e egy…extraméretű, ááá, nem neked… egy barátnődnek.

– Ráadásul, mindig fiatalabbnak mutatsz, (és milyen jól fog ez 40 év múlva…).

– Amikor szóba jön a mozgás, lehet, hogy sokkal gyorsabb leszel majd és bármilyen szűk helyen könnyen átpasszírozhatod magad – szó szerint és átvitt értelemben is.

Mindezt megteheted és sok minden mást is, ha valóban szeretnéd látni az előnyeit, miközben a fegyelmezett étrendeddel foglalatoskodsz, ami fizikailag megváltoztathat, vagy legalábbis segít abban, hogy elégedett légy önmagaddal.

Ehhez a listához, szükség esetén más előnyöket is hozzásorolhatsz, amit velünk is megoszthatsz a fórumon. Biztos, hogy lehetett olyasmi, ami esetleg elkerülhette a figyelmünket.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.