Narancsos csokitojás recept Húsvétra

Húsvét van még van két napod, hogy elbabrálj a saját készítésű bonbonokkal. Ajándéknak is remek, de kínálhatod desszertként is, és nem csak a locsolóknak!

Narancsos csokitojás

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 2 nagy narancs lereszelt héja
  • kakaópor (cukor nélkül), vagy piros/tarka dekorcukor

Elkészítés
A csokoládét olvaszd fel gőz felett, közben a vajat és a tejszínt külön-külön verd habosra! Keverd össze a csokit, a vajat és a tejszínt, reszeld bele a narancsok héját is! Fóliával kibélelt lapos tálra halmozd rá a masszát, szépen lapogasd el, hogy kb. 2 centi vastag csokilapot kapj! Így tedd a hűtőbe, és hagyd ott, amíg meg nem dermed! Kockázd fel, és nedves kézzel formálj belőle tojásokat! Hempergesd őket cukrozatlan kakaóporba, vagy piros/tarka dekorcukorba!

Bár az időjárás még sokszor rácáfol, igenis itt a tavasz! Egyre több a friss zöldség, így a húsvéti sonka mellé egyszerűen készíthetünk ízletes és egészséges menüt!

Diétás és finom!- Bűntudatmentes süteményreceptek Húsvétra

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.