Miért nehéz fogyni 40 felett?

Téves elképzelés, hogy fogyni csak fiatalon lehet. Bárki és bármikor képes leadni a felesleges kilókat, csak a megfelelő megoldásra van szüksége. Nem találomra kipróbált testmozgásokra, hanem a helyes étkezés kialakítására – javasolja Teremy Alex, testsúlycsökkentő tanácsadó, a Diet Maker diéta és fogyás blog írója.

Túlsúlyos életpálya

Képzeld el, hogy valakinek fiatalon, huszonéves korában nincs súlyproblémája. Boldogan éli az életét, ehet akármennyit, hiszen az egész napos mászkálás során a szervezete feldolgozza az összes elfogyasztott kalóriát. Azonban ahogy telik az idő, úgy harminc éves kora körül megjelenik egy kis pocakja. Semmi komoly – gondolja magában. De idővel a pocak tovább növekszik, és negyven évesen már túlsúlyos lesz. Későn kap észbe. És ekkor jön a baj – nem tud fogyni. Úgy gondolja ennek csakis az életkor az oka, ilyen idősen már nincs esély a súlyvesztésre. De ez tévedés – fogyni bármikor, bárkinek lehetséges. Akkor mégis mi a probléma?

A rossz szokások árnyékában.

Gyerekkorban általában mindent megkapunk. Sok szülő szereti elkényeztetni a gyermekét, ezért rengeteg édességgel és süteménnyel halmozza el. Amennyiben e tekintetben ők szigorúk, akkor pedig a nagyszülők édesítik meg unokájuk életét. Ők azonban nem tudják, hogy ezzel pont a gyermek rossz táplálkozási szokását alakítják ki.

Fotó: 123rf.com

Felnőttként a gyerekkorban megszokott étkezési szokások rabjai vagyunk. Azonban ahogy idősödünk, úgy csökken a kalóriakeretünk is. Hiába fogyasztottunk el nyugodt szívvel több tábla csokoládét fiatalabb korunkban, az életkorok gyarapodásával ez már nem marad büntetlenül. Ilyenkor már nem használjuk fel a magasabb kalóriakeretet, a felesleg pedig elraktározódik. A 65 év feletti emberek 80%-a túlsúlyos vagy elhízott – nem véletlenül.

Ennek elkerülése csakis a tervezett táplálkozással lehetséges!

Ezt pedig saját magadnak kell kialakítanod, azzal, hogy tudatosan éled a mindennapjaidat. Az étkezésekre kellő időt hagyj, és minden esetben ügyelj a magasságodnak és az életkorodnak megfelelő kalóriakeret betartására. Amennyiben lehetőséged van – és ez nem jelent komoly problémát – időnként egyél kevesebbet, hogy így is megkönnyítsd a tartós fogyást.

Forrás: https://napidoktor.hu/index