Méregtelenítés: misztérium vagy szükségszerűség?

A tisztitó-regeneráló, méregtelenítő kúrák jelentősége napjainkban megnőtt, hiszen egyre több káros anyag halmozódik fel szervezetünkben.

A legújabb adatok szerint évente 2-4 kg szilárd szennyeződést lélegzünk be, 8 kg szilárd szennyeződést eszünk meg, 54 kg adalékanyagot, valamint 5 liter rovar- és gyomirtót fogyasztunk el, több kg hormont, antibiotikumot és nitrátot juttatunk szervezetünkbe.

Fáradékonyság, alvászavarok, visszatérő fertőzések, emésztési zavarok, súlyproblémák, narancsbőr kialakulása, vérnyomás eltérések, gyakori fejfájás, bőrpanaszok, allergiás betegségek, izületi panaszok, anyagcsere betegségek esetén feltétlenül érdemes tisztító kúra elvégzésén gondolkodni a felhalmozódott, a szövetekben elraktározott endogén (a szervezetben termelődő anyagcsere végtermékek, pl. húgysav) és exogén (kívülről bejutó méreganyagok pl. kipufogógáz) károsító anyagok mielőbbi eltávolítása érdekében.

A méregtelenítő böjt fogalmán mindenki mást ért: a léböjtkúra éppúgy ide tartozik, mint a rendszeres (pl. hetente végzett) tehermentesítő napok bevezetése, ilyen lehet, pl. a gyümölcsnap, vagy zöldségnap. Sokan a fogyni szeretnének a méregtelenítő kúra hatására, és vannak, akik a legdrasztikusabb (orvosilag abszolút tiltott) nulldiétával próbálkoznak.

Foto:pixabay.com

Fontos azonban tudni, hogy a helyesen, biztonságosan kivitelezett tisztító kúra soha nem jár éhezéssel, koplalással, a szervezet tehermentesítése közben a vitalitás, teherbíró képesség, közérzet javul. A léböjt során a szervezet a belső tartalékaiból él, a nem használt anyagokat, zsírokat, fehérjéket, szénhidrátokat, vitaminokat bontani kezdi, eközben a felhalmozódott, lekötött salakanyagok felszabadulnak, a vérbe és nyirokkeringésbe jutnak. A léböjt 2-3. napjától kezdve túlsúlyba kerül a lebontás, kiválasztás, ennek következtében kiürülnek az ödémák, az immungyengeséget, allergiát, gyulladást kiváltó anyagok, beindul a regeneráció.

Időnként nem árt, ha véget vetve a nagy habzsi-dőzsinek egy rövid és határozott megálljt parancsolva szisztematikusan méregtelenítjük szervezetünket.

7 Detox tipp méregtelenítéshez

A kúra során elengedhetetlen a nagyon bő folyadékbevitel (gyógyteák, higított zöldség – és gyümölcslevek, ásványvíz) formájában.

A táplálkozás megváltoztatása, a böjt egymagában nem hoz létre megfelelő salaktalanítást. A tisztító kúra alatt serkenteni kell a kiválasztást, lehetőség szerint minden kiválasztó szervre hatva. A külső hatások közül kiemelendő a rendszeres hőterápia, amely izzadás révén a bőrön keresztül hozza létre a salaktalanítást. A legmegfelelőbb a hőterápiás eszközök közül a fekvő testhelyzetben végezhető infraszauna, mert így az infrasugárzás viszonylag mélyen, egyenletesen hatol be a bőrbe, a vérkeringési viszonyok pedig kedvezőek.

Foto:pixabay.com

A nyirokmasszázs a nyirokkeringés élénkítése, a nyirokpangás megszüntetése révén hat, de két nyirokmasszázs között minimum 2 nap szünetet kell tartani. A talpbőrön keresztül hoznak létre méregtelenítő hatást a speciális talptapaszok, melyek intenzívebb változata a láb áztatása közben a vízben elektromos úton negatív ionok áramoltatásával működő talpméregtelenítő rendszer. Különleges, komplex hatású a homeopátiás szereket belsőleg használó rotációs méregtelenítő kúra, amely során az összes kiválasztó szerv (vese, máj, nyirokkeringés, bőr/nyálkahártya) részt vesz az intenzív, mélyre ható salaktalanításban. A méregtelenítés alatt érdemes rendszeresen tornázni az izmok védelme céljából. A kúra eredményességéhez fontos a sok pihenés, alvás és a lelki nagytakarítás.

A helyes, rendszeres méregtelenítés áldás a szervezet számára, de az orvosi háttér elengedhetetlen a salaktalanító kúra veszélyeinek elkerülésére (pl. teendők böjtkrízis esetén).

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.