Méregtelenítés a testnek

A tisztító kúra egy összetett folyamat, melynek legfőbb oka, hogy pihentessük, méregtelenítsük, majd feltöltsük mindenféle jóval meggyötört testünket.

Alapvetően a méregtelenítés nem más, mint vértisztítás. A helyesen végzett tisztító kúránk alkalmával testünk méregtelenítésével foglalkozó fő szervét, magát a májat méregtelenítjük. Mindennapi mérgeink, melyek átcsorognak emésztőrendszerünkön vagy éppen külső szépülésünket reméljük tőlük apránként károsítják egészségünket.

Mégis pontosan miként óvja ”testi épségünket” a méregtelenítés?

Olykor mindenkinek dukál egy kis szabadság. A tisztító kúra valójában nem más, mint egyfajta böjt, amikor túlhajszolt, megfáradt szerveinket pihentetjük.

A méregtelenítés a máj természetes doppingszere, mivel ösztönzi szervünket a méreganyagok kihajtására. Ha a májunk jól dolgozik, akkor a nem kívánatos anyagok a vesénken, majd a beleinken keresztül távoznak belőlünk. Ha nem végzi jól munkáját, akkor a méreganyagok bizony megragadnak bennünk és súlyos betegségek okozói lehetnek.

méregtelenítés smoothie

A belbecs mellett a külcsínre is ügyeljünk

Ám nem csak emésztőszerveinknek, de nyirokrendszerünknek is szüksége van méregtelenítésre. Az izzadás az egyik legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk a felgyülemlett savaktól és méreganyagoktól.

Amikor valaki intenzívebb méregtelenítésbe vagy fogyókúrába kezd, fontos, hogy napi szinten biztosítsa szervezete számára a méreganyagok távozását. Ezt pedig legkönnyebben izzadással viheti véghez.

A káros anyagok eltávolításával avagy időszakos (legjobb esetben rendszeres) kihagyásával fenntarthatjuk szervezetünk védekezőképességét, így az könnyebben száll szembe az alattomos kórokkal. A tisztító kúránk során ne csak fizikai valónkat, de a valódi belbecsünket, lelkünket is szabadítsuk meg a méreganyagoktól.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.