Meggyes rétes kicsit másként Wolf Andrástól

Javában tart a meggyszezon, minden boltban és piacon beszerezhető ez a mélybordó színű, édes-savanykás gyümölcs, amely tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Természetesen jótékony hatásai akkor érvényesülnek a legjobban, ha nyersen fogyasztjuk, de készíthetünk belőle süteményeket, hideg leveseket vagy épp hűsítő turmixot, fagylaltot is.

A meggy igazi szupergyümölcs. 17 típusú antioxidánst és rengeteg élelmi rostot tartalmaz. Frissítő hatású, segíti a jó alvást és lassítja az öregedést. Hozzájárul a szervezet cukorszintjének és vízháztartásának optimális működéséhez, hatékony alapja a méregtelenítőkúráknak is. Magnéziumtartalma javítja a szív munkájának hatásfokát, teljes értékű B-vitamin forrásként gyorsítja a gyógyulást légzőszervi megbetegedések, megfázás esetén, A-vitaminja pedig az immunrendszer-működését támogatja.

meggyes rétes

A zöldségeknek, gyümölcsöknek igazi varázslatos ereje van, és nagyon fontos, hogy ezt a gyerekekkel is minél kisebb korban megismertessük. Fogyasztásukkal nagyon sokat tehetünk az egészségünkért és erre mi, szülők tudjuk leginkább megtanítani a gyerekeinket – mondja Wolf András, az Európai Friss Kalandok kampány nagykövete. A sztárséf kifejezetten figyel rá, hogy gyermekei megismerjék, és szívesen fogyasszák a gyümölcsöket, zöldségeket.

– A közös sütés-főzés mindig jó móka és én is nagyon élvezem – meséli Wolf András. Legutóbb egy finom meggyes rétest készítettünk együtt a fiúkkal, amit pirított dióval és friss bazsalikommal dobtunk fel. Ajánlom mindenkinek ezt a kis újítást, érdemes megkóstolni a meggyes rétest kicsit másként!

Az Európai Friss Kalandok program további különleges zöldség- és gyümölcsreceptjei megtalálhatók a www.frutti-veggi.hu weboldalon.

 

Tudtad?

Magyarország az Európai Unió második legnagyobb meggytermelője, és a legjelentősebb meggybefőtt előállítója. Ezt a magyar meggynemesítés eredményeként kizárólag hazai fajtákból érjük el, amelyek igazi hungarikumnak számítanak. A legnépszerűbb fajták az Érdi bőtermő és az Újfehértói fürtös, de igen kedvelt fajta a Debreceni bőtermő és a Kántorjánosi.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.