Még hogy az alkohol hizlal! Íme a fogyást segítő italok

Az alkohol általában hozzátesz az elhízás problémájához, milyet érdemes inni, ha nem akarsz hízni?

Az alkoholos italok előkelő helyen állnak az elhízás okaként felsorolt élelmiszerek között. Mégis van néhány fajtájuk, amiktől, ha nem is fogysz, legalább nem hízol. Ha komolyan veszed a rád kerülő kilókat, sokat számít, hogy egy laza hétvégén mit döntesz le a torkodon.

Foto:123rf.com

Jó minőségű borok

Nem a félédes vagy édes pancsook, de a minőségi száraz borok tartalmazzák a legkeveseb kalóriát az alkoholos italok közül. A fehérbor kevésbé hizlal, de a vörösborban olyan antioxidánsokat találunk, amik késlelteti a zsírsejtek növekedését, és lassítják az újak kialakulását.

Vermut

A gyógynövényekkel felütött bor erősebb, általában 15-18 százalékos alkoholtartalmú, ezért általában kevesebbet fogyasztunk belőle, így akár a boroknál is kevesebb kalóriát viszünk a szervezetünkbe. Egy magyar kutatás azt is kimutatta, hogy sok olyan polifenol vegyületet tartalmaz, amelyek eleve elősegítik a fogyást. Nem véletlen, hogy a vermutot nagyon régen isszák Európában aperitifként. Persze Manhattan vagy Martini koktélként, más italokkal keverve már nem ez a helyzet.

Minél tisztább tömények

Mint a másnaposságánál, a hízás kérdésében is alap, a ne keverd az italokat alapelv. De a gyors berúgáshoz hasonlóan, itt működik ha minél kisebb mennyiséget, minél nagyobb hatásfokkal döntünk le. Vagyis pár kis pohár feles minél tisztább alkohol hízás szempontjából kevésbé fáj, elsősorban a tiszta vodka vagy jó minőségű whisky játszik. Minél cukrosabb egy tömény, annál rosszabb a helyzet, szóval a pálinka, ízesített vodkák, vagy rumok felejtősek.

Foto:123rf.com

Világos sörök

A pils vagy lager sörökről nem éppen a fogyás jut eszünkbe először, inkább a sörhas kifejezés. Pedig nem is olyan vészesek, ha nem iszunk meg egyszerre négy üveggel. A probléma ott van, hogy legtöbben nem állnak meg egy-két üvegnél. A probléma pedig éppen a mennyiségnél kezdődik a söröknél, de egyet-egyet meg lehet inni este, ha lazítani akarunk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

 1. Jáger László

  Köszönöm a jó tanácsot…..
  Nem vagyok +ijedve!!
  Továbbra is sörözöm,de whiskyt nem iszom bármilyen egészséges is!!
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.