Már csak pár kiló kell. Így tovább!

Sokat segít az egészséges életmódra átálló felnőtteket a kitartásban, ha egy PDA segítségével naponta kapnak visszajelzést.

A Medicine & Science in Sports & Exercise című folyóiratban megjelent tanulmány szerint, nagymértékben segíti az egészséges életmódra átálló felnőtteket a kitartásban, ha egy PDA segítségével naponta kapnak valamiféle visszajelzést az eredményeikről. (PDA az angol personal digital assistant rövidítése, magyarul személyes digitális asszisztens)

A Pittsburgh Egyetem kutatói 189 túlsúlyos felnőttet követtek nyomon fél éven keresztül, akiket három különböző csoportba osztottak. Az első csoportba tartozókkal kapcsolatos észrevételeket csupán papíron rögzítették, a második és harmadik csoportét pedig PDA segítségével, közülük azonban csak az utóbbiba tartozók kaptak naponta visszajelzést az általuk elért eredményekkel kapcsolatban. A visszajelzések lehettek elismerőek, dicsérőek, vagy, ha arra volt szükség, bátorítóak, biztatóak.

A vizsgálatok során kiderült, hogy azok a felnőttek, akik PDA-n keresztül ilyen üzeneteket kaptak, sokkal könnyebben tartották magukat edzéstervükhöz, és így súlyukból is kevesebb nehézség árán adták le a kívánt mennyiséget.

„A napi visszajelzések nem csak arra jók, hogy segítenek összeállítani a megfelelő edzéstervet, hanem arra is, hogy a fogyni vágyóknak segítenek kitartani a nehéz pillanatokban, mivel azt üzenik, hogy valaki figyel rájuk, és segíti őket abban, hogy elérjék céljukat” – nyilatkozta Dr. Molly Conroy, a tanulmány szerzője.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.