Lustaságok diétája – a legkönnyebb, ami csak létezik!

Azokon a napokon, amikor végképp motiválatlannak érezzük magunkat a mozgáshoz, tartsuk fenn egészséges súlyunkat néhány hatékony étellel!

Bár sokan elsősorban a géneknek tulajdonítják, hogy egyesek bármit ehetnek, mégis vékonyak maradnak, mások pedig már egy-két falat finomságtól is híznak, a szupermodellek még szerencsés alkatuk ellenére is mindent megtesznek, hogy karcsúak és fittek maradjanak.

Általában vegetáriánussá válnak, naponta edzenek és gyakran végeznek tisztítókúrát. De létezik vajon egyszerű (értsd: lusta) módja annak, hogy ne állandóa diéta legyen az életünk, ha meg szeretnénk őrizni mutatós vonalainkat? Hogy ne a fogyás gondolata körül forogjon életünk? Van olyan diéta, amely nem várja el, hogy állandóan edzőterembe járjunk, otthon koptassuk gyakorlatokkal a szőnyeget, no és étrendünkben ne csak a sárgarépa és a hummus legyen a főszereplő? Talán!

Fotó: 123rf.com

Egy nemrég megjelent írás szerint azokon a napokon, amikor a mozgásra képtelennek érezzük magunkat, szintén van esélyünk fenntartani egészséges testsúlyunkat és elősegíteni a fogyást.

Az első „lusta” tipp a D-vitamin fokozott fogyasztása. Szervezetünk általában kevés D-vitaminhoz jut hozzá – ez a vitamin azonban hozzásegít a csökkent étvágyhoz és szerepet játszik abban, hogyan égetjük vagy tároljuk a zsírt. Nem könnyű elegendő D-vitamint fogyasztani, de a napsütés remek módszer annak „begyűjtésére”. Ugyanakkor a gabonafélék, a tej, a narancslé is tartalmazza és természetesen kiegészítőként is szedhetjük ezt az értékes vitamint.

Amellett, hogy zöldségekben gazdag étrendet kell folytatnunk, a sovány fehérje és a gyümölcs is hasznunkra lesz a fogyásban, különösebb diéta nélkül. Amikor beszerzőkörútra indulunk, epret és spárgát mindenképp tegyünk a bevásárlókosárba! Az eper kitűnő C-vitamin forrás, rostot és kalciumot is tartalmaz, melyek fokozzák az anyagcserét és fenntartják a vércukorszintet. A spárga pedig természetes vízhajtóként működik és a puffadást is képes leküzdeni.

eper1

Nyilván nem gyors és hatékony megoldás ez, ha fogyásról van szó – az epertől és spárgától önmagában még senki sem lesz irigylésreméltóan karcsú! De sokat segít és nincs szükségünk arra, hogy megszállottként tekerjünk, emeljünk és fussunk nap mint nap az edzőteremben. Az egészséges, teljes élelmiszerekben gazdag étrend sokkal többet számít: gyümölcsök, zöldségek, sovány fehérje, gabonafélék, és máris eséllyel küzdünk a filigrán alkatért!

Természetesen a mozgást nem kell kihagyni egész héten, mert a fogyást nagymértékben elősegíti és meggyorsítja! Ha úgy tetszik, a fenti módszer csak a lelkiismeretünket nyugtatja, amikor nincs elég időnk és energiánk a testmozgásra…!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.