Konyhai élvezetek – Technológia ínyencségek

Nemcsak aki kapja, hanem aki adja is – ez a konyhai élvezetek alapörvénye, amelyhez szükségeltetik a jó szakács, az étekítész fogyasztó, no és persze mindezek tárgya : a finom falatok.

Havas Dóra, a népszerű Lila füge gasztro blog szerzője saját készítésű modern konyhai étkekkel várta a SzerecsenDió Gasztrotérben a kíváncsi és főként éhes újságírókat. Végül is mindenki jól járt: az étekelőállító mesternő megdicsőült az elismerésektől, a sajtó munkatársai jól laktak, a technológia kitűnőre vizsgázott.

Nem véletlenül, hiszen az ételkészítés legkifinomultabb módját alkalmazták, manapság ez az egészséges és finom étel titka. Jelen korunk konyhai sztárja a gőzsütő. A sütés illetve főzés forró gőzzel történik, így minden értékes vitamin, nyomelem és ásványi anyag megmarad az ételekben, a frissesség és a zamat pedig páratlan.

A gőzzel sütés lehetővé teszi, hogy a húsételek belül szaftosak és zamatosak, kívül pedig ropogósak legyenek, elkerülve a kiszáradást. Egy hétköznapi hús, mint például a sertés lapocka is ünnepi fogássá alakulhat. Ez a technológia nagy segítséget nyújt a háziasszonyoknak a több fogásos ebéd vagy vacsora elkészítésekor, hiszen egyszerre több edényt is el tud helyezni a főzőlapon, nem kell az előre kijelölt zónákhoz igazodnia.

sutes

A Siemens beépíthető sütői, főzőlapjai és gőzsütői nem csak technológiai ínyencségek, de a kreatív konyhaművészet múzsái is. A magyar nyelvű, szöveges TFT kijelző, a cookControl 68 automatikus program, a hydroBaking vagy az activeClean pirolitikus öntisztítás – használóinak sokkal többet jelentenek pusztán jól csengő funkcióknál.

Az intelligens megoldásokkal profi szakácsokká válhatunk otthonunkban, és nagy chéfeket idéző, lenyűgöző fogásokat varázsolhatunk a családi asztalra, vagy kápráztathatjuk el vendégeinket. A FlexInduction funkcióval rendelkező indukciós főzőlapok téglalap alakú zónájára tetszőleges méretű és alakú edény elhelyezhető; a főzőlap felismeri, hogy a zóna mely részén kell a kívánt teljesítményt leadnia.

Az egyenletes hőeloszlással az ételek a lehető leghatékonyabban készülnek el. Minderről bárki meggyőződhet a február 28 – március 2-ai Konyha Kiállításon, a Papp László Budapest Sportarénában.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.