Ki őrzi a szépítők egészségét?

A vegyszerek, festékek, dauervizek, aerosolos lakkok rendszeres belélegzése óriási terhet ró a szervezet méregtelenítéséért felelős májra.

Amerikában, ha esztétikában jártas szakembert keresnek egy hirdetésben, sosem lehetünk biztosak abban, hogy a meghirdetett álláshelyre filozófusok vagy fodrászok és kozmetikusok jelentkezését várják-e. Az angol nyelv máig megőrizte az esztétika szó klasszikus jelentését, amelyben a szépség egészét, a tökéletes életideál felé való törekvést értették.

A fodrászok, kozmetikusok, sminkmesterek és stylistok munkájuk során nap mint nap tapasztalják, hogy hivatásuk több, mint csupán a külső vonzóvá tétele: komplex pszichológiai és kommunikációs tevékenységükkel az embereket valójában életük teljesebbé tételéhez segítik hozzá.

Ám, mint minden hivatásnak, ennek is megvannak a maga árnyoldalai. A szépségszakmában dolgozók szervezete ugyanis, s főként igaz ez a fodrászokra, kozmetikusokra és manikűrösökre, az átlagnál jóval nagyobb fizikai terhelésnek vannak kitéve.

A mozgásszervi panaszok jól ismertek. Az utóbbi időben azonban egy ennél sokkal alattomosabb veszélyre irányul a figyelem. Ez a kockázat kevésbé észrevehető, nem jár azonnali fájdalommal, megfelelő kompenzáció híján azonban súlyos, akár maradandó egészségügyi problémát is jelenthet.

altalanos11

A vegyszerek, festékek, dauervizek, aerosolos lakkok éveken át tartó rendszeres belélegzése óriási terhet ró a szervezet méregtelenítéséért felelős májra, amely a szervezet egészségének legfőbb őre és motorja.

Hogyan tehetünk a káros hatások ellen?

A maszk és kesztyű viselése, a megfelelő szellőztetés és szigorúan zárt konténeres anyag- és hulladéktárolás ugyan jelenthet némi védelmet, de mindemellett az egyéni belső védelemről is javasolt gondoskodni egészséges életmóddal és étrenddel, amelyet szükség esetén valamilyen természetes méregtelenítő készítménnyel is ki lehet egészíteni.

Méregtelenítés természetesen!

A népi gyógyászat méregtelenítésre évszázadok óta a máriatövis természetes növényi kivonatát javasolja. Figyelem: a teák és tinktúrák általában csak igen csekély mennyiségben tartalmazzák ezt a nagyszerű májvédő és méregtelenítő anyagot, ezért inkább a tablettás, alkalmazás javasolt! Fodrászoknak, kozmetikusoknak és manikűrösöknek javasolt napi két kapszulát szedni reggel és este.

Miért ajánlott a Silegon 140 mg étrend-kiegészítő kapszula szedése?
– Antioxidáns hatású: semlegesíti a májsejtekben lebomló méreganyagokból keletkező szabad gyököket.
– Antitoxikus hatású: megakadályozza a méreganyagok májsejtbe való bejutását.
– Regeneratív hatású: a túlterhelt májsejtek pótlásával segíti a máj újjáépülését.

Fontos tudni: A Silegon 140 mg-ot forgalmazza a Teva Magyarország Zrt. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. További hasznos információk a méregtelenítésről: www.silegon.hu.

teva_18020

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.