Karfiol bundában

A karfiol valójában egy vadkáposzta, ami magas C-vitamin tartalmát mélyhűtött állapotában is megőrzi.

60 dkg karfiol, rózsáira szedve

frissen őrölt fekete bors

liszt (a bundázáshoz)

szőlőmagolaj (a sütéshez)

karfiol480

Elkészítés 2 fő részére

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, leszárítjuk, majd sózzuk-borsozzuk. A karfiolrózsákat lisztbe hempergetjük, a felesleges lisztet lerázzuk.

Egy nagy serpenyőbe ujjnyi vastag szőlőmagolajat töltünk, felforrósítjuk és időnként megforgatva kb. 5-10 perc alatt aranyszínűre sütjük a karfiolt.

Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk az olajat. Azonnal kínáljuk.

 

További NoSalty.hu receptek

mangolassi_0
Lazac_avokado_terrin_1_kicsi uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www35
Mangó lassi >>

Lazac-avokádó terrin >>

További receptek >>

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.