Kalóriaszámoló iPhone

Egy új okostelefon alkalmazás segítségével az ételről készített fénykép alapján megtudhatjuk, hogy a tányérunkon lévő szelet pizza, csokis sütemény, vagy chips hány kalóriát tartalmaz.

A MealSnap nevű okostelefon alkalmazást a DailyBurn fitnesz társasági hálózat kutatói fejlesztették ki, akik már korábban is számos más étrenddel kapcsolatos applikációt készítettek az iPhone-hoz.

A mobiltelefonnal készített fénykép alapján a program pillanatok alatt beazonosítja az ételt, és az 500 000 élelmiszert tartalmazó adatbázisának segítségével megállapítja, hogy körülbelül mennyi kalóriát tartalmaz, majd ezt az információt elküldi a felhasználónak.

iphone480

Andy Smith, a DailyBurn vezérigazgatója elmondása szerint az adatbázis pár pillanat alatt képes felismerni a fényképről az ételt, és a kalóriákon kívül arról is adatokkal szolgál, hogy mennyi fehérjét, zsírt, vagy milyen vitaminokat tartalmaz az adott élelmiszer. Ezután a felhasználók azonnal megoszthatják ismerőseikkel a Twitteren, vagy a FourSquare-en keresztül, hogy éppen mit ettek.

Smith szerint nagyon hatásos diétás módszer, ha nyomon tudjuk követni, hogy mit ettünk a nap során, és a hagyományos étkezési napló vezetéséhez képest a telefonon tárolt fotónapló jóval egyszerűbb megoldás.

Forrás: