Itt az új szuperélelmiszer

A superfood elnevezést csak a legegészségesebb élelmiszerek kaphatják meg. Most itt egy újabb, közkedvelt egészségbomba.

Manióka liszt

A manióka vagy más néven  Cassava őrlemény teljes értékű, a szárított gyökérből készül teljesen természetes módom, kémiai eljárások nélkül. Kiváló tulajdonsága, hogy sok víz felvételére képes, a többszörösére dagad. Legtöbbször természetesen főzik mint egy kását. 

Foto:Flickr.com

Ízre nagyjából olyan, mint a hajdina és a kókuszliszt keveréke. Balin és Dél-Ázsiában napi szinten használják ezt az ízletes lágy port, amely sokkal közelebb áll a búzához. Garantáltan  gluténmentes,  emellett paleo-barát, vegán-barát és diómentes is.

Ez nem feltétlenül szuperétel abban az értelemben, hogy nem kínál olyan elsöprő mennyiségű táplálkozási előnyt, amelyet másból nem nyerhetnénk ki. De egyértelműen megérdemelte a helyét a superfood listán, mert gyökérzöldség-alapja és allergiamentes tulajdonságai miatt tökéletesen beilleszthető a mindennapi étrendbe. Mint említettük, a  hagyományos gluténalapú lisztek okozta puffadással vagy IBS-irritációval kapcsolatos aggodalmakkal nem kell számolni a fogyasztásakor,  ami manapság nagy előny. 

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.