Így süssünk olajszag nélkül

Senki nem szereti, ha sütéskor az egész lakásban terjeng az olajszag. Mit tegyél ellene? Mutatjuk a tippeket.

Olajszag van a lakásban? Fogalmad sincs, legközelebb, hogyan úszhatnád meg? Nagymamáinknak rengeteg jó ötlete volt a konyhában, miért ne használnád ezeket a praktikákat? Előzd meg, hogy a sütést követően az olajszag a lakás egész területét átjárva kellemetlenséget okozzon!

Foto:123rf.com

Ötletek

 1. Sütés előtt a hideg olajba helyezz kis almagerezdeket, majd a felforrósodott olajban süsd meg a húst. Így megelőzheted a kellemetlen szagok terjedését.
 2. Amit lehet olajmentesen a sütőben sütni, azt tedd meg! Nem csak a kellemetlen szagoktól szabadulsz meg, de az étel sem szívja magába feleslegesen az olajat, és mindez egy diétánál is hasznos lesz.
 3. A palacsintasütés miatt sem árt, ha megtisztítod a levegőt. Tegyél egy lábast a tűzhelyre, töltsd meg vízzel, majd karikázz bele egy citromot, esetleg dobj hozzá mentalevelet. A forró, citromos víz gőzétől annyi a makacs olajszagnak! Miután a víz felforrt, zárd el a gázt, és hagyd kihűlni a főzetet.
 4. Esti sütés után, a szellőztetést követően, hagyj a konyhában éjszakára szódabikarbónát és kávészemeket egy tálban. A sült szag a konyhából reggelre biztosan távozik.
 5. Még több házi praktika a nagyitól:

  1. Szurkáld meg a csirkemájat sütés előtt villával, nem fog fröcskölni sütés közben.
  2. Fasírthoz tegyél egy evőkanál olajat, így nem ragad az edénybe és az olaj is kevésbé fog habosodni.
  3. A sovány húsokat panírozás előtt kend meg olajjal, így sütés közben nem fognak kiszáradi.

Napjainkban több jóféle olaj beszerezhető, egészségünk érdekében érdemes ezekkel sütni-főzni. De melyek a legjobb olajok és miért?

Top 10 – a legjobb olajok sütésre és főzésre

Forrás: ripost.hu

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.