Így készíts tönkölykekszet!

Ha összegyűlik a család apraja nagyja, akkor a legjobb a nagy vendégsereget egészséges rágcsálnivalóval megkínálni. Tunkoljon mindenki tönkölyt!

Hozzávalók:

250 g tönkölybúza őrölve

125 g rapadura barna nádcukor

200 g sárgabarackmag

125 g vaj

1 tojás

1 késhegynyi vaníliapor

tonkoly640

Elkészítése:

A sárgabarackmagot törjük össze, és az összes hozzávalót linzertésztaszerűre keverjük ki! Hagyjuk pihenni 1 órát, majd tegyük be a hűtőszekrénybe! 0,5-1 cm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát, szaggassuk ki és 180 fokos sütőben 12-15 percig süssük! Citromos- vagy csokoládéöntettel ízesíthetjük.

Forrás: