Fűszeres almakompót

Az almának, így az almakompótnak is rendkívüli gyógyító értéke van, hála a gyümölcs húsának, ami gazdag pektinben. Segíti az emésztést, vitamin-, foszfortartalmánál fogva jótékonyan hat az agyra.

Almakompót elkészítése

  • 1,5 kg savanykás alma
  • 1 egész biocitrom
  • 7 ek nádcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 7 db szegfűszeg
  • 3 db fahéj rúd

almakompot480

Elkészítés 6 fő részére

Az almákat hámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk. Lábasba tesszük az almát, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a citrom héját, a kifacsart levét és a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, félbevágott vaníliarúd).

Addig főzzük, míg az alma elkezd megpuhulni, de ne főzzük teljesen puhára! Megvárjuk, míg kihűl, tálalásig hűtőben tartjuk.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index