Förtelmes fogyókúrák, amiket biztosan kipróbáltál

Grapefruit, szétválasztó, Atkins, vércsoport, Graham, bébiétel… és itt még közel sincs vége a diéták sorának. Hollywood minden alkalommal bebizonyítja, hogy megtalálta a legcsodálatosabbat, ami tényleg beválik. Az egyik legújabb sztár a Paleo, hiszen ki látott már elhízott ősembert?

Ha eddig csak azért nem próbáltuk ki, mert túl körülményes, akkor az ételrendelésnek köszönhetően most már a főzésről sem kell gondoskodnunk: akár egy gombnyomással ínycsiklandó és egészséges vacsora kerülhet az asztalunkra.

A „80 nap a Föld körül” kampány keretében a NetPincér paleo szakértője, Ugg megmutatja, hogy a többi sámánkodás helyett miért érdemes a paleót választani.

Bridget Jones kedvence

Ki ne ismerné az Atkins-diétát? Egész Hollywood tőle zengett, amikor Bridget Jones ennek a csodálatos módszernek a segítségével változott Renée Zellwegerré. Utána már a végét se lehetett látni a követők sorának: Julia Roberts és Geri Halliwell után a fogyókúrák nagymesterének számító Beckhamné is tett egy próbát Atkins-szel. A fogyókúra teljes szénhidrát-tilalmat ír elő, amely a gyors és látványos súlyleadás mellett sajnos olyan mellékhatásokkal járhat, mint rossz közérzet, fejfájás és hányás, és emellett a leadott kilók is könnyen visszajönnek. Talán ez segítséget jelentett a Bridget Jones 2. részének forgatásához…

diéta

A menzai rettenet

A káposztát a legtöbb gyerek a legrettegettebb menzai alapanyagként tartja számon: mégis mi veheti rá a felnőtteket, hogy egy hétig csak ezt egyék? Mindenidők legnagyobb fogyását a káposztaleves diéta ígérte, amit büszkén követett számos sztár Sarah Michelle Gellartől Baby Gabiig. Hét napig rendkívül változatos a menü – káposztaleves nyers zöldséggel, káposztaleves párolt zöldséggel, – de utána legalább garantált a fogyás. A probléma akkor kezdődik, amikor hősünk egy hét szenvedés és mínusz négy kiló után beleharap az első hamburgerébe és elmúlik a varázslat. Káposztaleves diéta helyett inkább fogyasszunk rakott kelkáposztát Ilonka néni konyhájából – nemcsak tápláló, hanem rendkívül finom is.

Húsos hétfő, keményítő kedd

„Hogy néz ki a jövő heted?” „Húsos hétfő, keményítő kedd, szénhidrát szerda…” A szétválasztó diéta alapelve, hogy egy napon csak egyféle élelemtípust vihetünk be a szervezetbe. A legkitartóbbak ezt a fogyókúrát akár 90 napon keresztül is folytatják. Az egészet úgy képzeljük el, mintha egy ínyenc ebédhez előkészítenénk az összetevőket, csak ahelyett, hogy összeöntenénk, naponta elfogyasztunk belőlük egyet-egyet. Pár éve még itthon is kifejezetten népszerű volt ez a módszer, többek közt Gubás Gabi is ezt választotta, hogy visszanyerje régi alakját a terhesség után. A probléma már csak az, hogy a zsírral együtt az izmok is gyorsan eltűnnek a kitartó diétázókról.

diéta

Tejtermék negatív!

Ha már az alkat, a magasság, az élőhely befolyásolja a fogyási esélyeinket, miért pont a vércsoport maradna ki a listából. A vércsoport diéta szerint más étrend előnyös a 0, A, B és AB-s vérrel rendelkezőknek. Habár az orvosok szerint semmilyen összefüggés nincs a vércsoportok és a leadott kilók között, a legendák szerint Elizabeth Hurley és Sarka Kata is ennek köszöntheti csodálatos alakját. Őszinte részvétünket fejezzük ki az AB-s diétaharcosoknak, hiszen ők sem az A és sem a B tiltott étkeit nem fogyaszthatják.

Ősvacsora

Ennyi kudarc és keserves próbálkozás után itt az egyik legújabb trend, a paleo. A történelemkönyvekből tudhatjuk, hogy az ősemberek nem ettek hamburgert és sonkás-sajtos pizzát, és igazából a barlangrajzok arról sem szólnak, hogy fogyókúráztak volna. Legalábbis a paleo rajongói ezt állítják. Szekeres Adrienn, Horváth Éva, Szabó Győző – csak néhány név, akik ennek a diétának a segítségével hozták formába magukat. Meglátjuk majd, meddig lesz sikeres a paleo-propaganda, de előnyére váljon, hogy a káposztalevessel szemben nem célja, hogy megkínozzon bennünket.

Forrás: https://napidoktor.hu/index