Fogyókúrázol? Ügyelj a méregtelenítésre is!

A sikeres fogyókúra és a méregtelenítés elválaszthatatlan egymástól.

Az egészséges anyagcsere, a szervezetben felhalmozódott salakanyagok tökéletes kiürülése a súlyfeleslegtől való tartós megszabadulást is elősegíti. A fogyókúrázókat azonban számtalan veszély fenyegeti az egészséges méregtelenítés szempontjából. A súlytöbblet fokozott zsírraktározást is jelenthet, ami komoly májkárosító tényező. A fogyókúra alatt alkalmazott mesterséges édesítőszerek, a nem biogazdaságból származó zöldségek és gyümölcsök, illetve az édesített fehérjeturmixok is sok káros anyagot tartalmazhatnak.

Mindemellett ilyenkor a táplálkozás egyhangúbbá válik, nyomelemek és vitaminok hiánya léphet fel, ami tovább csökkentheti a máj méregtelenítő munkájának hatékonyságát.  Ezek az ártalmak nagy szerepet játszhatnak abban, hogy a fogyókúrázók szinte minden esetben ismétlődő vagy tartós fejfájást, székrekedést, fáradtságot, ingerlékenységet tapasztalnak. Sokan éreznek addig nem tapasztalt erős sóvárgást az édes és sós ételek után. Egyesek azt is tapasztalják, hogy megváltozik a bőrük, a székletük és a vizeletük színe. Ezek a tünetek pedig már orvosi szempontból is intő jelek.

Hogyan méregtelenítsünk a fogyókúra alatt?
– Alakítsa át étrendjét a méregtelenítés szempontjai szerint, és szedjen máriatövis-kivonatot tartalmazó Silegon 140 mg kapszulát. Ez a készítmény természetes máriatövis-kivonatot tartalmaz. Rendszeres gyógyszerszedés esetén folyamatos szedése ajánlott. Reggel és este 1-1 kapszulát kell bevenni. Gyógynövénykivonata hozzájárulhat a szervezet számára toxikus anyagok eltávolításához, a májsejtek természetes regenerációjához, az emésztőrendszer, főként a máj és az epe egészséges működéséhez.
– Naponta kb. 2 liter folyadék bevitele szükséges. Ezenkívül matcha teát és sószegény leveseket is lehet inni. Alkoholt azonban lehetőleg egyáltalán ne igyon!
– Hetente legalább 30 percnyi közepes nehézségű testmozgást végezzen friss levegőn!
– Növelje a gyümölcsök és a zöldségek mennyiségét amennyire csak az engedélyezett szénhidrátmennyiségen belül ez lehetséges! Lehetőleg biogazdaságból származó élelmiszereket fogyasszon. A méregtelenítést különösen jól segítik a káposzta- és citrusfélék, valamint az olyan aromás-erős fűszerek, mint a gyömbér, a torma és a wasabi.
– Korlátozza a vörös húsok, a tejtermékek és a tojás fogyasztását! Kerülje a feldolgozott élelmiszereket, különösen a fehér lisztet, a fehér rizst és a cukrot. Mondjon búcsút a rántott ételeknek és a gyorséttermeknek!
– Keresse azokat az élelmiszereket, amelyeknek alacsony a vércukorszint-emelő indexük. Ilyenek például a zöld színű zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonaféleségek, a gyümölcsök közül pedig a körte és az alma.

A Silegon 140 mg-ot forgalmazza a Teva Magyarország Zrt. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

További hasznos információk a méregtelenítésről: www.silegon.hu

teva_18018

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.