Este 6 után is ehetünk szilveszterkor

Jó hír a szilveszterezőknek, mert este 6 után nyugodtan ehetünk, még akkor is, ha egyébként fogyni szeretnénk. A titok, hogy este 6 után szinte kötelező a folyamatos étkezés, ha valóban fogyni szeretnénk.

Este 6 után ne együnk?

Sokan gondolják úgy, hogy este 6 után már tilos bármit is enni, ha diétázunk. Ez egy elég népszerű teória, az interneten és a köznyelvben is már beivódott, amiről nagyon nehéz lebeszélni az embereket,  de aki szilveszterkor ezt be szeretné tartani gondban lesz. Nem valami jó érzés reggelig egy falat nélkül tengődni, ráadásul nem is egészséges és még a fogyásunknak is csak ártunk vele. Nem beszélve arról, hogy ilyenkor falásrohamok is kísérhetik az esténket.

etel

Miért fontos este is enni?

Amikor fogyni szeretnénk és napközben időben és egészségesen étkezünk, de valamilyen oknál fogva betartod, hogy este 6 után már nem eszel, akkor automatikusan átcsap rendszertelen étkezésekbe a diétád. Ez azt jelenti, hogy amikor este sokáig maradsz fent és megéhezel, de már csak azért sem eszel, ilyenkor a tested raktározási folyamatokba kezd. Mindent, amit napközben eszel elraktározz, hogy majd az esti éhezéses időszakra felhasználhassa. Ezt a szilveszter csak még jobban tetézi.

Hogyan együnk este 6 után?

Ahhoz, hogy egyensúlyba hozzuk a szervezetünket és fogyásunk is megmaradjon, egy olyan dolgot kell tenned, amire nem is számítanál. Egyszerűen csak este 6 után nem megvonni kell magunktól az ételeket, hanem folyamatosan 3 óránként étkezni. Célszerű este 6 órakor megvacsorázni, aztán este 9 órakor már be lehet kapni valamit és jöhet az éjféli virsli vagy malac sült. Ezután ugyan úgy 3 óránként ehetünk, de ügyeljünk arra, hogy lefekvés előtt 3 órával már ne együnk vagyis, ha reggel 6 órakor feküdnénk le, akkor az utolsó étkezésünket hajnal 3 órakor meg kell ejtenünk. Ehhez kell egy kis odafigyelés, de a szervezeted meg fogja köszönni és a fogyásod is folyamatos feltéve, ha nem kalóriadús ételeket eszünk. Reggel természetesen több lesz a súlyod, ha a mérlegre állsz, de 2 nap alatt kiürül minden belőled és még valószínű, hogy a fogyás is megmutatkozik.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.