Egészségesebb az avokádó fogyasztása, mint azt eddig hittük

Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy heti egy avokádó elfogyasztása 21 százalékkal csökkenti a szívbetegségek kockázatát – írja a Mirror.

Egy új tanulmány szerint heti két vagy több adag avokádó elfogyasztása ötödével csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

Foto:webmd.com

Az avokádóban 20 féle vitamin és ásványi anyag található. Egy 100 grammos gyümölcs többek között tartalmazza a napi ajánlott K-vitamin mennyiség 26, C-vitamin 17, B5-vitamin 14 és B6-vitamin 13 százalékát.

Az avokádó a létező egyik legzsírosabb növényi étel, azonban nem akármilyen zsírokat tartalmaz. Nagy részük olajsav formájában van jelen a gyümölcsben, mely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

Így grillezzünk avokádót!

A Journal of the American Heart Association (JAMA) folyóiratban megjelent új tanulmányban 68 786 nő és 41 701 férfi vett részt. A kutatás megállapította, hogy a rendszeresen avokádót fogyasztó emberek egészségesebbek, magasabb a tápanyagbevitelük, és fele annyira hajlamosak arra, hogy anyagcsere-zavar alakuljon ki szervezetükben.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.