Egészséges szaloncukor recept

A szaloncukor az angyalokat és segítőit testesíti meg, nem hiányozhat egyetlen karácsonyfáról sem. Íme, egy finom egészséges szaloncukor recept!

Cukormentes szaloncukor (kókuszos-mandulás)

Hozzávalók:

  • 50 dkg mazsola
  • 20 dkg őrölt mogyoró vagy mandula
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 citrom reszelt héja (csak a sárga rész)
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 5 dkg méz (méz nélkül is nagyon finom lesz)

Elkészítés:

A mazsolát forró vízzel leöntjük és kb. 5 percig állni hagyjuk. Közben a mandulát, a kókuszreszeléket, a lereszelt citrom héját fűszerezzük fahéjjal, majd leöntjük a mazsoláról a vizet és mindent (a mézet is) a fémkéses robotgépbe dobunk és jól összedolgozzuk.

Evőkanállal kiadagoljuk a vizes tenyerünkbe a darálékot, és szaloncukor- szerűre formázzuk.

Kész, mehet a szép, színes papírba, de ha szeretnénk rá bevonatot, az is megoldható.

Csoki bevonat:

15 dkg pálmazsírt (de lehet margarint is) felolvasztunk és összekeverünk 5 dkg kakaóporral és néhány csepp szteviával. Kicsit várunk vele, hogy ne legyen túl forró vagy híg a máz, és ebbe mártogatjuk a szaloncukrokat.

Hűtőben hagyjuk megdermedni és egyesével becsomagoljuk őket.

Forrás: https://napidoktor.hu/index