Egészséges étrend kiegészítő?

Fontos, hogy a megfelelő étrenddel, táplálkozással rendben tartsuk a bélrendszerünket. Néha ez nem megy. Ekkor jöhetnek az étrend kiegészítők. De nem mindegy milyen választunk!

Ahogy Paracelsus is tanította: “A halál a bélben lakozik”. Éppen ezért annyira fontos, hogy az ember bélrendszere tiszta és egészségesen működő legyen. Ezt a megfelelő étrenddel el lehet érni, de nem árt, ha igénybe veszünk egy kis segítséget. Az étrend kiegészítők világa bonyolult és szövevényes, de ha tudjuk, hogy hol és mit keressünk, akkor nagy segítségünkre lehetnek, hogy tökéletes karban tarthassuk bélflóráinkat.

Az elmúlt évtizedben az egész világon az egyik kiemelt kutatási terület volt az emberi szervezetben élő jótékony mikroorganizmusok, a bélflórát alkotó probiotikumok szerepének, hatásának a vizsgálata.

A bélflóra, a belek és az ott élő baktériumok

Az egészséges bélflóra mintegy 400 különféle mikroba törzsből (baktérium, gomba) áll. Egy gramm béltartalomban kb. 1 billió baktérium+gomba fordul elő. Egy felnőtt testtömegéből 1-1,5 kg-ot tesznek ki az emésztőrendszer mikrobái. Ezek a mikroorganizmusok szimbiózisban élnek velünk és fontos szerepet játszanak egészségünk megőrzésében.

etrend-kiegeszito

Születés után, az anyatejjel jutnak a csecsemő szervezetébe és megtelepednek a bélben. Szervezetünk 10-szer annyi mikrobát tartalmaz, mint amennyi sejtünk összesen van. A velünk szimbiózisban élő baktériumok közül a különféle tejsavbaktériumok a legjelentősebbek, mert az ő jótékony hatásuk nyilvánul meg a legszélesebb körben, és hat a legközvetlenebbül az egészségünkre.

A belek és az ott élő baktériumok, azaz a bélflóra egy olyan egyensúlyi állapotban vannak, amelyet külső hatások könnyen felborítanak. Ezek közül a legjelentősebb tényezők:

Dohányzás, alkoholfogyasztás, bizonyos gyógyszerek, antibiotikumok szedése, kemoterápia, radiológiai kezelés, stressz, helytelen táplálkozás (finomított cukrok, szénhidrátok, tartósítószerek, mesterséges színezékek, adalékanyagok, ízfokozók, növényvédő szer maradványok, stb.) vagy egyes betegségek. Immunrendszerünk 70%-a bélben vagy ahhoz kapcsolódóan helyezkedik el.

A probiotikumok

A probiotikumok több különféle módon fokozhatják az immunrendszer működését: elősegítik a bélnyálkahártya felszínén található immunanyag (IgA) termelődését, segítik az idegen anyagok felismerését, és a falósejtek működését. Részt vesznek a normális bélműködés kialakításában is, mert az általuk termelt anyagok serkentik a bele összehúzódó-képességét. Gátolják a kórokozó baktériumok megtelepedését és szaporodását, valamint gyulladáscsökkentő anyagokat termelnek. Így jelenlétük a bélben több betegség kivédésében is szerepet játszik.

A baktériumok fogyasztásának elmélete különösnek hangzik, azonban évezredek óta természetes táplálékok, fermentált élelmiszerek, különösen tejféleségek vagy joghurtok formájában rendszeresen fogyasztjuk őket.

Fotó: 123rf.com

Hallottatok már a Greenman SCD Probiotika étrend kiegészítőről?

Ez a készítmény pont a fentiek megoldásában segít, természetes fermentációval készül, növényi alapanyagokból, nem tartalmaz mesterséges illetve génmódosított összetevőket. A termékben található mikroorganizmusok takarítják az egész emésztőrendszert, kiszorítják kártékony gombákat és parazitákat, ezzel helyreállítják a belső harmóniát.

Sára Bernadett természetgyógyász így nyilatkozott a Probiotikáról

Minden embernek javasolható a fogyasztása. Gyerekek is szívesen isszák, megkönnyítve ezzel a szülők dolgát. Sokat lehet vele tenni az egészség fenntartásáért. Betegség után a felépülési időt is jelentősen lecsökkenti. Külsőleg és belsőleg is egyaránt javasolt.

Jótékony hatásai minden területen érezhetők:

-reflux

-különböző májfunkciós problémák

-emésztési zavarok

-emésztőrendszeri fájdalmak

-epeműködési zavarok

-gyenge perisztaltika

-hasmenés

-felszívódási zavarok

-asztma

-légúti problémák

-allergia

-daganatos megbetegedések

-mozgásszervi problémák

-gyógyszeres kezelések, antibiotikumok szedése után

-gyógyszeres kezelések kiegészítőjeként

Különböző bőrproblémák kezelésére, mint pikkelysömör és hüvelyirrigálásra is alkalmas. Mint gyakorló természetgyógyásznak nagyon megkönnyíti a munkámat. A visszajelzések nagyon jók és eredményesek. Fontos részét képezi a megelőzésnek és az egészség fenntartásának is.

Az azenpiacom.hu és a napidoktor.hu most közös, 4 hetes nyereményjátékra invitálja minden kedves olvasóját. A hetente kisorsolásra kerülő, egy hétre elegendő idény zöldségekkel és gyümölcsökkel teli kosarat te is megnyerheted, ha kitöltöd játékunk kérdéssorát.

Forrs: Napidoktor.hu


Egy válasz

  1. Fanni

    Nekem a doki a hüvelyirrigálást nagyon nem ajánlotta, helyette a Gynophilust ajánlotta.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.