Egészség és karácsony: 5 tipp a fitt finomságra gyerekeknek

Gyümölcsből is lehet dekoratív édesség

Nem kell, hogy a karácsony kizárólag a hizlaló, szénhidrátban gazdag édességekről szóljon. Mutatós és egészséges ételek is alkothatók az ünnepre, ráadásul a vonalainkat is megkíméljük – gyerekekkel készíteni különösen ajánlott!

Igaz, hogy karácsony alkalmával számos finomság, s köztük szép számú sütemény kerül az asztalra, ám nem muszáj feltétlenül szénhidrátban és cukorban gazdag édességekkel kényeztetnünk magunkat.

Felnőttek és gyerekek egyaránt örülhetnek az újszerű, gyümölcsökből, kisebb kalóriatartalmú összetevőkből készült kényeztető falatoknak, főleg, ha ízlésesen vannak tálalva. Maradjunk egészségesek és fittek karácsonykor is!

Lássuk, milyen ötletekkel lephetjük meg magunkat és a lurkókat!

1.Karácsonyfa kiviből: a gyerekek nem kedvelik igazán a gyümölcsöket, ám ha szépen el vannak rendezve és érdekes számukra, könnyebben elfogyasztják. Rakjunk ki karácsonyfa alakzatot kivi darabok, eper, alma, banán és gránátalma szeletek segítségével! Mutatós, finom és nem mellesleg jó elfoglaltság.

2.Palacsinta Mikulás arccal: süssük ki szokásos módon az amerikai palacsintát, majd dekoráljuk körülötte a tányért. A sapkája lehet málnából, a szakálla banánszeletekből. Orrként málnát használjunk, a szeme helyére pedig kerüljenek félbevágott szőlőszemek. A télapó sapkájának szőrmés részét habbal készíthetjük el ezen a vicces, egészséges karácsonyi finomságon!

3.Hóember banánból: készítsünk elő egy fehér tányért. Egyik oldalra rendezzük a kivi szeleteket fenyőfa alakba, csokiöntettel rajzoljuk meg a fa szárát. A hóember kerüljön a másik oldalra, amelynek testét banánszeletekből, a sálját és a sapkát eperdarabokból rakosgatjuk ki. A szemeket és a gombokat szintén megrajzolhatjuk csokiöntettel. Igazi egészséges karácsonyi kényeztetés!

4.Palacsinta szarvas: süssünk hagyományos palacsintát és vágjunk ki belőle egy háromszög alakú szeletet. Felső részét kenjünk be csokikrémmel, a szemeket fehér krémből vagy habból alkossuk meg, középen sötét csokiponttal. Az orr lehet málnából, a szarvakhoz pedig használjunk palacsintából vágott hosszúkás darabokat.

5.Vágjunk mintát a pirítósba: süteménykészítő, fenyőfa- és csillag alakú kiszaggatókkal a négyzet alakú kenyérbe is vághatunk mintát. A közepéből kivett alakzatot ezután ízlés szerint ízesítsük, színezzük be és illesszük vissza a toastba.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.