Diéta és irány Hollywood

A sztárok egy szerep kedvéért hízhatnak, de utána pillanatok alatt visszanyerik csodás alakjukat. Most megtudhatjuk mik a diétás módszereik!

meregtelenites4A legnépszerűbb diéták Hollywoodban a szénhidrátszegény étrendek, ezek között is a Zóna-diéta. Ezt a diétát rengeteg híresség követi, köztük Jennifer Aniston, de Renée Zellweger is ezzel a módszerrel szabadult meg a pluszkilóitól, amit a Bridget Jones szerepe miatt kellett felszednie.
A diéta lényege: 40:30:30, vagyis 40% alacsony glikémiás indexű szénhidrátot (bab, gyümölcs, zöldség), 30% zsírszegény fehérjét (tofu, hal, csirke, pulyka, marha és sovány tejtermékek), illetve 30% esszenciális zsírsavat (diófélék és magvak, olívaolaj) fogyasszunk.
A következő felkapott étrendek, az organikus diéták, melyeknek lényege: „vissza a természethez”. A diéta követői szerint, elsősorban nem az ételeink, hanem az elkészítés módja, a hozzáadott anyagok felelősek az elhízásunkért.

Az organikus diéták közül a legszigorúbb irányzatnak a makrobiotika számít, ahol hús, tojás vagy kelt tészta nem kerül az asztalra. A makrobiotika diétának Madonna és Gwyneth Paltrow is elkötelezett hívei, ám az organikus diétát, ahol a tányérra csak vegytiszta, friss, természetes és lehetőleg nyers vagy párolt ételek kerülnek, Julia Roberts és Christina Aguilera is követi.

Egy harmadik, igen közkedvelt módszer a Perricone-diéta, melynek lényege a cukor- és szénhidrátfogyasztás drasztikus csökkentése. Az étrend legnagyobb híve Kim Cattrall a Szex és New York sztárja, aki legtöbbször tengeri halat, bogyós gyümölcsöket, szójacsírát és spenótot eszik, a margarin és állati zsiradékok helyett pedig olívaolajat használ.

Mivel mindenkinek máshogy reagál a különböző diétákra a szervezete, ezért nyugodtan kísérletezzük ki nekünk melyik a legmegfelelőbb.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.