Borozás és csoki evés hízás nélkül

Egy diéta, mely bort, csokoládét és sajtot javasol, no meg azt, hogy véletlenül se számolgassuk a kalóriákat, még sincs hízás? Miféle diéta ez? Nos, a francia nők erre esküsznek.

Alighanem mindenkinek felcsillan a szeme, aki imádja a csokit, a sajtot és a minőségi borokat, hiszen a francia nők karcsúságának titka Mireille Guiliano szerint pontosan ez. A szerző kötetében, mely ennek az étrendnek a lényegét tárja fel, biztosítja olvasóit arról, hogy a francia hölgyek körében azért nincs hízás, mert ismerik az élvezetből evés titkát.

Ennek receptje Mireille Guiliano szerint, hogy magas minőségű élelmiszereket kell fogyasztani, de kis mennyiségekben. Előtérbe kell helyezni a minőséget a mennyiséggel szemben azon ételek között, amelyeket választunk. A titok továbbá, hogy élvezzünk minden falatot. Sétáljunk sokat testmozgásképpen és végezzünk súlyemeléseket. A napi háromszori étkezést mindig ugyanabban az időben végezzük, ha csak lehetséges. Lélegezzünk helyesen és ügyeljünk megfelelő testtartásunkra!

A diéta során négy fázison fogunk keresztülmenni.

1. Az ébresztő: figyeljük 3 héten át, milyen ételeket eszünk és melyeket kell az étrendünkből kivenni vagy éppen berakni.

2. Első lépések: érdemes elmélyülni a diéta során a francia ételekben – melyek azok és mekkora adagokat fogyasztanak az emberek, valamint sok vizet kell fogyasztani.

3. Stabilizálás: használjuk az új eszközöket ahhoz, hogy elérjük célunkat és fenntartsuk ideális súlyunkat!

4. A továbbiak: az új életmód-beli szokásokat állandósítani kell.

 

Mit ehetünk és mit nem?

A diéta első két napjában gyors bevezetésként csak póréhagyma levest ehetünk (amely csodás hatásaival elősegíti a fogyást), és sok vizet kell innunk. Majd bevezetjük az étrendbe a zöldségeket, a halat, a gyümölcsöt és még több vizet.

A diéta során – Guiliano javaslata szerint – friss, szezonális alapanyagok széles választékából válogathatunk, remek fűszerekkel és gyógynövényekkel.

Naponta két joghurtot érdemes megennünk. Bort és pezsgőt ihatunk, de likőrt nem. Az édesség kis mennyiségben jöhet.

Íme egy példa a megfelelő étrendre:

Reggeli: joghurt, zabpehely eperrel, kenyér, kávé vagy tea.

Ebéd: spárga kosárka (francia specialitás), zöld saláta, cseresznye clafoutis (francia sütemény) tészta nélkül és kalóriamentes ital.

Vacsora: borsó leves, sült bárányborda, karfiol csőben sütve, rebarbara kompót, egy pohár vörös bor.

Számos példa található még természetesen a szerző kötetében és online.

Örömhír az ínyenceknek, hogy tiltott ételek nincsenek a listán. Ha egyszer megtanultuk az új étkezési szokásokat, képesek leszünk „beintegrálni” az étrendbe olyasmit, mint a csokoládé, bor, sajt, mégpedig bűntudat nélkül.

Karcsúságunk érdekében azonban lassan, de biztosan le kell csökkentenünk étel-adagainkat. Mireille Guiliano azt ajánlja, hogy a heti „jutalom” keretében kedvenc ételünkből hetente egyszer együnk nekünk tetsző adagot.

 

Az erőfeszítés: közepes

A francia diétába még csak „belepusztulni” sem kell. 3 hónappal azután, hogy elkezdtük a diétát, új szokásaink megszokottá válnak, készen állunk arra, hogy a francia étkezési stílussal együtt éljünk. Lehet, hogy túl egyszerűnek is tűnik, ha jelentős kiló mennyiséget szeretnénk ledobni.

A megkötés a diéta elején mindössze annyi, hogy a póréhagyma levest minden 2-3 órában kell enni az első 48 óra alatt. Ízesítésképpen sóval és borrsal meg lehet szórni. Annyi vizet igyunk, amennyit csak szeretnénk.

A legtöbb recept egyszerű, kevesebb, mint 10 összetevőt tartalmaz. Guiliano a piacot javasolja a szupermarketek helyett a beszerzésre, hiszen ott a szezonális összetevőket könnyebben megtaláljuk.

A testmozgás ajánlott, de nem kell órákat tölteni az edzőteremben. A séta és a súlyemelés is elegendő.

Bármennyire is különbözőek vagyunk anyagcsere és testfelépítés szempontjából, a francia diéta mindenki számára előnyös lehet.

A vegetáriánusoknak és vegánoknak csupán néhány változtatást kell végezniük a receptekben.

Aki a gluténmentes étrendet követi, annak tudnia kell, hogy a diéta nem tiltja a glutént, de alkalmazni lehet a gluténmentes étrenddel is, csak az élelmiszer-címkéket kell alaposabban megnézni.

A diétának saját weboldala és közössége is van, ahonnan az ember támogatást és ihletet is meríthet.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.