Az életet adó víz

A tiszta víz az élet alapja, naponta 2-3 litert kellene meginnunk belőle. Érdemes szem előtt tartani a napi folyadékbevitel mennyiségét és az elfogyasztott víz minőségét is.

Amit eszel, amit iszol, azzá válsz ? tartja a mondás. Az ipari és a mezőgazdasági termelés során a káros anyagok óhatatlanul az ivóvíz forrásokba juthatnak, így fontos, hogy a víz, amit fogyasztunk, a lehető legkevesebb szennyeződést tartalmazza. A víztisztító művek nagy részüket ugyan megtisztítják, de sajnos még ez után is maradhat káros anyag az ivóvízben. Aki többet akar tenni egészsége megőrzése érdekében, annak érdemes a csapvizet szűrve fogyasztania.

A szűrt víz egészségre gyakorolt hatása:

– a szűrt víz segítségével a csapvíz jelentős mértékben (95%-ban) megtisztítható a nehézfémektől, az esetlegesen belekerülő szerves szennyeződésektől, vagy a mezőgazdasági nővényvédőszerek maradványaitól, gyomirtóktól, a vízben oldott mésztől, kloridoktól, amelyek sok esetben felelősek az allergiás panaszok kialakulásáért,6932– ha a szervezet kiszárad, akkor csökkenhet a megfigyelőképesség, a koncentrációképesség, a lüktető fejfájás egyik oka lehet a dehidratáltság, így a közérzet javítása érdekében sokszor a legegyszerűbb egy pohár tiszta, szűrt víz fogyasztása és nem a fejfájáscsillapító használata,

– a vitaminokat és az ásványi anyagokat nemcsak szedni kell, hanem biztosítani kell a szervezet számára a tiszta vizet is, hogy a víz segítségével eljuthassanak a sejtekhez. Erre legalkalmasabb a szennyeződésektől mentes szűrt víz, amely segít a szervezet méregtelenítésében.

Hogyan segít a szűrt víz az egészséges táplálkozásban:

Csapvizet inni a legegészségesebb, ugyanis a legoptimálisabban tartalmazza az ásványi anyagokat, csak mire a háztartásba, a pohárba jut, sok minden kerül bele. (Klór, nehéz fém a vezetékekből, esetlegesen belekerülhet növény, illetve rovarirtó szer.)

– a csapvízben található oldott anyagok hatással lehetnek az elkészült ételek ízére, a káros anyagok ? mint az ólom és higany ? károsíthatják egészségét. A víz forralása nem elegendő ezen összetevők kiszűrésére, a forralás ugyanis elpusztítja a mikroorganizmusokat, de nem távolítja el a klórt, az ólmot,

– gyógy- és zöld teák elkészítéséhez elengedhetetlen a tiszta szűrt víz, mivel csak így biztosítható, hogy a teafűből a lehető legtöbb gyógyhatású összetevő legyen képes a vízbe oldódni.6933A szép bőr megőrzése:

Mindenkinek, de leginkább a hölgyek számára fontos az egészséges, szép bőr. A kenőcsök, krémek használata mellett nagyon kevesen figyelnek arra, hogy a bőr elsősorban a szervezetből ?táplálkozik?, ezért sem mindegy, hogy milyen vizet fogyasztunk.

– a szűrt víz fogyasztása segít hidratálni a bőrsejteket és nedvesen tartja bőrfelületet, így megvédi a bőrt a kiszáradástól,

– a szűrt, tiszta víz segít megelőzni a bőr kifakulását, elszíneződését, segít a méregtelenítésében.

Gazdaságosság, környezetvédelem:

– ha otthoni környezetben szűrjük meg a csapvizet, akkor nem kell az ásványvizet hazacipelni, a szűrt víz gazdaságos, így nemcsak magunknak, hanem a pénztárcánknak is jót teszünk,

– nem károsítjuk a környezetünket, mivel nem termelődik feleslegesen műanyag palack, nem képzünk szeméthalmot magunk után. Mi magyarok naponta 2 millió pet palackot dobunk ki, ami 300 év alatt bomlik le.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.