Almás-szalonnás sült kelbimbó

A kelbimbó színe, íze a kelkáposztáéra emlékeztet, de íze annál lágyabb, finomabb. A káposztafélék gyulladáscsökkentő, rákmegelőző, immunerősítő hatásuk miatt is érdemes fogyasztani.

1/2 kg sült kelbimbó (enyhébben fűszerezve)

4 szelet bacon

1 közepes savanykás alma

1 közepes fej lilahagyma

2 tk nádcukor

1 ek balzsamecet

1/2 dl száraz fehérbor

kelbimbobaconnelalmaval480

Elkészítés 2 fő részére

A felkockázott bacont serpenyőben megpirítjuk és papírtörlővel bélelt tálra szedjük.

A szalonna zsírján megpároljuk a kimagozott, cikkekre vágott almát és a felszeletelt hagymát.

Mielőtt az alma megpuhulna, meghintjük nádcukorral, és rálöttyintjük a balzsamecetet és a fehérbort. Néhány perc alatt karamellizáljuk a hagymás almát. Ez alatt a szósz is szirupos lesz.

Végül az egészhez hozzákeverjük a bacon kockákat és a sült kelbimbót.

 

További NoSalty.hu receptek

kortes_zellersalata
voroskaposzta_fasirt_006 uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www34

Körtés zellersaláta >>

Vöröskáposzta fasírt >>

További receptek >>

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.