A narancshéj egészséges – így kandírozzuk

A narancshéj kandírozása a legnépszerűbb. Igaz, hogy több napig tart, de ne ijedjen meg, aki még soha nem készített kandírozott gyümölcsöt, mert egyszerű.

Csak néhány narancs kell hozzá, amit alapos megmosás után ugyanilyen alaposan meghámozunk. És most jön a lényeg…

Kandirozott narancshéj recept

Hozzávalók:

  • 430 g letisztított, fehér részétől megszabadított BIO narancshéj
  • A cukorsziruphoz:
  • 500 g kristálycukor
  • 2 l víz

 

A kandírozott narancshéj elkészítése

Alaposan mossuk meg a narancsokat, daraboljuk fel, a narancshéjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el. A narancs héját minimum 1 napig hideg vízben áztatjuk (lehet akér több nap is, de akkor cseréljük rajta a vizet). Minimum Eey nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és kb. 10 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.

Ezután mérjük meg a héjakat, és azok tömegénél a receptben szereplően több cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni. Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket.

Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.

Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni. Ezután beleforgathatjuk még cukorba vagy belemárthatjuk étcsokiba.

Tipp: keserűcsokoládéval bevonva még finomabb csemege

kandirozott_narancshej1

Foto: foodwhirl

 

kandirozott_narancshej2

Foto: foodwhirl

A narancsokat hámozzuk meg

 

kandirozott_narancshej3

Foto: foodwhirl

A narancshéjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el

 

kandirozott_narancshej34jpg

Foto: foodwhirl

Vágjuk fel a héjakat, majd minimum egy napig áztassuk őket hideg vízben

 

kandirozott_narancshej5jpg

Foto: foodwhirl

 

kandirozott_narancshej6jpg

Foto: foodwhirl

Még van idő elkészíteni: ünnepi narancsos vodkalikőr

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.