A fogyáshoz rendezd át a környezeted!

Olykor néhány apró változtatás is elég ahhoz, hogy fogyásnak induljunk, főleg ha megtanuljuk, hogyan „dolgozhat értünk” a környezetünk!

Nem megy a fogyás, vagy csak nagyon nehezen?

Nem árt belegondolni, miért tanácsolják nekünk a táplálkozási szakértők, hogy változtassunk az otthoni és munkahelyi körülményeinken: hogy ezek ne ellenük, hanem értük dolgozzanak!

Meg fogunk lepődni, mennyire nagy hatással vannak az apró változtatások a napi étkezésünkre! Íme néhány dolog, amit célszerű megváltoztatnunk a hatékony fogyás érdekében!

Foto:123rf.com

1. Konyha – konyhai munkafelület

A munkafelületen hagyott ételek azért vannak ott, hogy emlékeztessenek rá: együk meg őket! Egy nagy, színes gyümölcsös tál ezért sokkal jobb választás, mint ha valami más, hizlaló rágcsálnivalót tartalmazó edényt hagyunk ott.

Ha ugyanis csokival vagy cukorkával tömött tál van szem előtt, akkor egész biztos, hogy az is gyorsan el fog fogyni, és ez bizony kifejezetten nem segíti a fogyást: evésre csábít, reggel, délben és este (utóbbi a legrosszabb)! A szükségtelen dolgokat tehát pakoljuk el a felületről, és tegyünk ki helyettük egészséges élelmiszereket!

Egy diéta, amelyet könnyű betartani, nincs benne semmi trükk, csalás, egy egészségesebb életmódhoz vezet. Azt is lehet mondani: álomdiéta. De mi is ez?

Egyszerű álomdiéta a jobb életért!

2. Konyha – a hűtő felső polcai

Mire nézünk rá először, amikor kinyitjuk a hűtőszekrényt? A felső polcok tartalmára. Ezért, ha jót akarunk magunknak, a szemmagasságban levő dolgokat cseréljük egészséges élelmiszerekre! Zöldségek, gyümölcsök, alacsony zsírtartalmú joghurt kerüljön ide!

dieta1

Foto:123rf.com

Összevágott, kockázott uborka, sárgarépa, friss narancs, ropogós almaszeletek is elférnek ide. Az olyan típusú ételeket, mint a sajttorta, viszont érdemes elrejteni, legalább a hűtő alsóbb polcára!

3. Munkahely – hűtő

A munkahelyi hűtőben nyilván nem rendezkedhetünk kedvünk szerint, de azt meghatározhatjuk, hogy mi kerüljön a saját asztalunk közelébe és kezünk ügyébe. A csokis csomag helyett cukormentes rágó, gyümölcs, gyógytea és minden olyan rágcsálnivaló jöhet, ami nem hizlal. A munkatársak édességekkel megrakott asztalát, ha lehet, kerüljük el!

dieta

Foto:123rf.com

4. Utazás, séta – gondoljuk át utazásainkat!

Az utazás ne szóljon az evésről, ha nem muszáj! Útközben ne majszoljunk szükségtelenül különféle péksüteményeket, fogyásra ártalmas müzliszeleteket, csokit, kekszet, és lehetőleg ne álljunk meg gyorsétteremnél! Sokkal ésszerűbb, ha magunk készítjük el otthon egészséges ételeinket, és ezeket visszük magunkkal!

Egy szendvicset reggel, friss és nem hizlaló összetevőkkel – no és teljes kiőrlésű kenyérrel -, igazán nem nehéz összeállítani! Alkalmazzuk ezt a négy tippet, hogy könnyebben essen választásunk az egészséges élelmiszerekre!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.