6 tipp, hogy hétvégén se add fel a diétát

A hétköznapok megszokott, beosztott rendszerét könnyen lerombolhatják az ünnepi diétaellenes ”félreevések”. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy mégis milyen trükkökkel maradhatunk hűek a kúránkhoz.

A hétfőtől péntekig tartó rabigát után jóleshet egy kis lazítás. Egy hétvégi húsvéti terülj-terülj asztalkámmal vagy egy baráti édességben, rágcsálnivalókban és alkoholban gazdag tivornya rögvest véget vet öt napi kemény munkának. A diétában lehet azért aprókat vétkezni, de nagy kilengések megsemmisíthetik a kúra sikerét.

Egy újabb hét következik, amikor is bűntudattal vágunk bele újra az egészbe. Ahhoz, hogy a hétvégi kilengéseinket elkerüljük akaraterőre van szükségünk, ha ez viszont olykor lecsökken, akkor néhány trükkel kicselezhetjük a káros finomságok utáni vágyakozásunkat.

Tervezés mindenekfelett

Szabadítsuk meg a spájzunkat és a konyhánkat a csábítóktól. Friss gyümölcsöket vagy aszalt gyümölcsöket rakjunk az édességek helyére, a rágcsálnivalók helyét pedig teljes kiőrlésű keksszel és kevésbé kalóriadús uzsonnákkal töltsük fel.

Fotó: 123rf.com

Ne hagyd ki a reggelit

Egészséges reggelivel indítsuk a szombati és vasárnapi napot. A diétának megfelelő étrend mellett friss gyümölcs és zöldséglével dobjuk fel a nap első étkezését. Reggeli után fogyasszunk minél több folyadékot, hogy ebédig ne csábuljunk el.

Apró cetlik

Készíts cetliket magadnak és rejtsd el a lakás különböző pontjain. A cetlikre írj lelkesítő gondolatok, amelyek erősítik a diéta melletti kitartásodat.

Korunk civilizációs népbetegsége, a rossz táplálkozási szokásokból fakadó és a mozgásszegény életmódra visszavezethető súlyproblémák, vagyis az elhízás.

Súlyproblémák megoldása végleg

Kerüld az éttermeket

Ha az ember hétvégén kiszabadulhat a munkából, ezt olykor egy éttermi vacsorával ünnepli meg. A pizzázók helyett inkább ázsiai éttermeket válasszunk, de a fő, hogy inkább a zöldséges menüket szúrjuk ki magunknak az étlapról. Ha túl nagy adagot szolgálnak fel, csomagoltassuk fel a felét és vigyük haza másnap ebédre.

Légy óvatos a plázákkal!

Sokan kapcsolódnak ki vásárlással, de ez olykor együtt jár az édességboltok vagy gyorséttermek kínálatának feltérképezésével, majd kipróbálásával. A könnyűnek tűnő választás helyett vásárlás után inkább az otthon elkészített menüvel töltsük meg üres bendőnket.

Mozogj amennyit csak tudsz

Ha hétvége, akkor házimunka, ám eközben is mozoghatunk. Próbáljunk meg trükkös erősítő, feszesítő gyakorlatokat belevinni a takarításba. Ha jó idő van, akkor érdemes kimenni a szabad levegőre a tisztogatás végeztével és jól átmozgatni tagjainkat. Próbáljuk ki a csapatsportokat, mert az nagy ösztönző erő lehet a mozgásban.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.