5 tipp, hogy ne vérfagyasztó legyen a zsírfagyasztás

Napjaink egyik leghatékonyabb kozmetikai zsírbontó kezelése a zsírfagyasztás. Népszerűségének az oka, hogy gyorsan, látványosan és maradandóan tünteti el a nem kívánt zsírpárnákat. Azonban a kezelés nagy szakértelmet és körültekintést igényel, mert egyáltalán nem veszélytelen. Mire kell figyelni a zsírfagyasztó kezelés kiválasztásánál, hogy ne a mosoly fagyjon le az arcunkról.

A zsírfagyasztás azon a felfedezésen alapszik, hogy a zsírsejtek különösen érzékenyek a hidegre. Összehasonlítva más zsírbontó módszerekkel, a kezelés fájdalommentes és már egyetlen alkalom látható eredményeket hoz – ha megfelelően végzik. Az egyetlen zsírbontó kezelés, amit amerikai plasztikai sebészek is elismernek és alkalmaznak.

A zsírfagyasztás (kriolipolízis) során, egyenletes vákuumhatás mellett, szabályozott formában akár mínusz 5 fokig hűtik a kezelt területet, ezzel hatékonyan csökkentve a zsírpárnák vastagságát. Csakhogy a rosszul végzett zsírfagyasztás nem csak eredménytelen, hanem fájdalmas és akár súlyos fagyási sérüléseket okozhat.

Bárányos Zsuzsa kozmetikus, elektrokozmetikus összegyűjtötte az öt legfontosabb szempontot, melyet figyelembe kell venni zsírfagyasztó kezelés előtt.

1. Ki végzi a kezelést?

Bár a zsírfagyasztó gép megvásárlásának nem feltétele külön végzettség, ne bízzuk vakon magunkat akárkire. Érdeklődjünk a kezelést végző képesítéseiről, hogy van-e kozmetikus és speciális elektrokozmetikai végzettsége. Érdemes rákérdezni arra is, hogy mióta végzik a kezelést – hacsak nem akarunk kísérleti nyulak lenni.

2. Mi a kezelés menete?

A kezelés előtt tájékoztatást kell kapjunk a kezelés ellenjavallatairól és írásban bele kell egyeznünk a kezelésbe. Nem végezhető kezelés például 18 év alatt, szívbetegség vagy magas vérnyomás esetén.

Ezután egy állapotfelmérés következik. A vendég megmutatja azt a testrészét amit kezeltetni szeretne, a kozmetikus pedig eldönti, hogy ez lehetséges-e. Ha igen, megméri, lefotózza az érintett testrészt, így mérhető lesz a változás.

3. Van-e jelen valaki a kezeléskor?

A zsírfagyasztás nem szolárium, ahová csak befekszik valaki 10 percre és kész! A hőmérséklet csökkentését fokozatosan, minden vendégnél más intenzitással kell elérni. Ráadásul ha valamilyen probléma lenne, a vákum túl erős, vagy éppen gyenge, a vagy túlságosan gyors a hűtés, bármikor be lehet avatkozni, elkerülve a károsodást és maximalizálva a hatást. Ezért ha nincs velünk folyamatosan szakember a kezelés alatt, jobb ha más hely után nézünk – és hívócsengő sem helyettesíti a szakembert…

Fotó: 123rf.com

4. Használnak-e fagyás elleni kendőt?

A kezelés területén fagyásgátló kendőt kell használni. Ez a speciális folyadékkal átitatott, előre csomagolt, egyszer használatos kendő véd a fagyási sérülésektől. Kihagyása, mással helyettesítése TILOS és veszélyes, ami komoly sérülésekhez vezethet. Ezért feltétlen kérdezzünk rá, hogy használják-e és kérjük, hogy előttünk nyissák ki a kendőket.

5. Mennyi ideig tart a kezelés?

Érdeklődjünk előre, hogy mennyi idő a kezelés. A zsírfagyasztás ideje nem egy pontos szám, csak megközelítőleg adható meg. Ugyanis a kezelési idő egyénenként változó. Függ a zsírréteg vastagságától, a szervezet kezelésre adott reakciójától, de még a külső hőmérséklettől is. Ezért ha pontos időtartamot kapunk, jobb azonnal más kozmetika után nézni.

Ha fáj, akkor nem jó…

A legfontosabb, hogy a megfelelően végzett zsírfagyasztás csaknem fájdalommmentes, mellékhatásai elhanyagolhatóak. Ezek az átmeneti bőrpír és érzéketlenség a kezelt területen, illetve a hidegérzet, melyek legtöbbször már a kezelés végére megszűnnek, vagy minimálisra csökkennek. Ezért ha kezelés közben fájdalmat érzünk, azonnal állítassuk le a kezelést. A véraláfutás, az égő érzés, duzzanat mind a nem megfelelő kezelés eredménye.

Végül ami mindenkit érdekel: hány kezelésre van szükség?

“Már egyetlen alkalom után látható eredménye van a zsírfagyasztásnak! Az első kezelést követően 20 százalékos zsírszövet elvékonyodás tapasztalható néhány hét után” – mondta Bárányos Zsuzsa.

Sietve hozzátette: ennél többet azonban nem lehet megmondani előre, mert az eredmény attól függ, hogy mekkora változást szeretnénk elérni, hány testrészen és a vendég mennyire működik együtt. A kezelésre sem reagál egyformán mindenki. Van akinek a kezelés után 2 héttel már látszik változás, de általában 8 hét kell, mire látványos eredményt tapasztalhatunk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index