5 ital-tipp a vércukor egészséges szinten tartására

A simától az árpavízig

A diabétesz betegséggel küzdőknek fontos olyan italok mellett dönteni, amelyek nulla vagy alacsony kalóriásak. Még jobb, ha segítenek is a vércukor egészséges szinten tartásában. Lássuk, miből lehet választani.

Cukorbetegség esetén az embernek alaposan meg kell válogatni, mit eszik és iszik – illetve mikor teszi azt. Olyan állapotról beszélünk, melyben a szervezet nem képes megfelelően használni az inzulint, vagy a hasnyálmirigy nem termeli elegendő mennyiségben ezt a hormont. Szükséges figyelni az étrendet, lényeges a testmozgás és ha kell, a gyógyszerek szedése.

Ha italokról van szó, különösen fontos óvatosnak lenni. A legtöbb boltban kapható ital ugyanis tele van cukorral. Még a gyümölcslevek is. Aki tehát diabétesz betegségben szenved, jobban teszi, ha csak nulla kalóriás vagy kalóriát egyáltalán nem tartalmazó italt fogyaszt. A cukros italok a vércukor szint megemelkedését eredményezik, ami kifejezetten előnytelen. A megfelelő ételekkel és folyadékokkal kézben tartjuk tüneteinket, s elkerülhetők a magas vércukorszinttel járó kellemetlen panaszok. A testsúly is fenntartható.

Milyen ital segíthet a vércukor egészséges szinten tartásában?

1.Víz: a legegyszerűbb és legjobb folyadék, amit diabétesz esetén ihatunk. Segít a testnek a felesleges glükóz kiküszöbölésében is. Adhatunk hozzá citromot vagy narancs szeletet, de gyógynövényeket is, így például mentát, bazsalikomot, hogy egy kis ízt kapjon.

2.Kávé: naponta 3-5 kávé elfogyasztása hozzájárulhat ahhoz, hogy csökkentsük a 2-es típusú diabétesz kialakulásának esélyét. Mindenképp cukor és tejszín nélkül igyuk azonban!

3.Karela lé: ez segít szabályozni a vércukor szintjét, melynek oka, hogy egy karantin nevű hatóanyagot tartalmaz, s ez ismert vércukorszint-csökkentő.

4.Görögszéna-víz: a görögszéna mag vízzel keverve javítja annak módját, ahogyan a cukrot a szervezet felhasználja, ezért kitűnő ital a vércukor egészséges szinten tartásához. A görögszéna-magot vagy methi-t este érdemes beáztatni 1 csésze vízbe, s reggel, ébredés után meginni.

5.Árpavíz: titka az, hogy magas mennyiségben tartalmaz rostot és antioxidánsokat. Ez pedig a vércukor egészséges szinten tartásához elengedhetetlen diabétesz esetén.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.