5 alakmegőrző, frissítő koktél!

A koktélszürcsölés kellemes elfoglaltság, de akik szeretnék megőrizni alakjukat, azoknak nem gyakorta ajánlott ez a tevékenység, ugyanis egy-egy ital akár több száz kalóriát is tartalmazhat.

Manapság rengetegen aggódnak súlyukért. Sokan szigorú diétájuk vagy életmódjuk miatt csak néha engedhetik meg maguknak, hogy a bárokban elcsábítsák őket a finom, esztétikusan feldíszített italok, ám akad néhány trükk, amellyel akár otthon is könnyedén keverhetnek maguknak ínycsiklandó hűsítőket.

Általános szabály, hogy a magas cukortartalmú alkoholtermékek helyett inkább alacsonyabb társaikat válasszák koktéljuk alapanyagának! Hígításhoz ásványvizet vagy minél kevesebb cukrot tartalmazó, vagy inkább frissen facsart gyümölcsöket használjanak!

A koktélcseresznye, a cukorba mártott pohárszél szintén nem segíti a karcsúságukat kedvelőket. Jöjjön néhány alacsony kalóriatartalmú – ha úgy tetszik emiatt – egészséges alakmegőrző recept a koktélra szomjazóknak!

Moscow Mule (kb. 80 kalória)

Hozzávalók:

– Vodka 4 cl

– Limelé 2 cl

– 3dl gyömbérsör vagy világos sör a felöntéshez

A limeot és a vodkát tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük Collins pohárba!  Ezután öntsük fel a sörrel, s díszítsük lime szelettel. A másik variációban 3 dl gyömbérrel öntsük fel, díszítsük lime szelettel, és kínáljuk szívószállal!

koktel5

Abbey (kb. 85 kalória)

Hozzávalók:

– 4,5 cl gin

– 1/4 narancs leve

– 1 csepp Orange Bitter

Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a gint, a narancslevet és az Orange Bittert. Az egészet alaposan összerázzuk, majd átszűrjük egy lehűtött pohárba.

Vodka tonik (kb. 90 kalória)

Hozzávalók:

– 4 cl vodka

– tonik

– citromszelet

Fogunk egy poharat, beleteszünk néhány jégkockát, majd beletöltjük a vodkát. Ezután felöntjük tonikkal, majd beletesszük a citromot, és már kínálhatjuk is.

Tele tank (kb. 95 kalória)

Hozzávalók:

– 1/4 ananász = 10 dkg ananászkonzerv

– 1 kisebb alma

– 1 dl szójatej

– 1 maréknyi lucernacsíra

– jégkocka

Hámozzuk meg a gyümölcsöket, és tegyük bele a turmixgépbe kisebb-nagyobb darabokban, és öntsük rá a szójatejet! Adjuk hozzá a lucernacsírákat, de tegyünk pár szemet félre a díszítéshez is! Turmixoljuk össze, majd öntsük egy pohárba! Csírákkal megszórva, szívószállal és pár szem jégkockával kínáljuk!

koktel5

Illatos gyümölcsözön (kb. 110 kalória)

Hozzávalók:

– 8 bögre almalé

– 9 bögre vörös áfonyalé

– 2 piros héjú alma szeletelve

– 2 bögre vörös áfonya

– 3l citromos- zöld citromos szódavíz

A vörös áfonya- és az almalevet öntsük egy nagy üvegtálba! A szeletelt almát, a vörös áfonyát, a szódavizet és a jégkockát tálalás előtt 15 perccel tegyük bele!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.