4 eset, amikor tilos fogyókúrába kezdeni

Nemcsak a megfelelő módszert kell megtalálnunk ahhoz, hogy sikerrel megszabadulhass a plusz kilóktól, hanem az időzítésre is oda kell figyelned!

Bár sokan tisztában vannak vele, hogy időszerű lenne megszabadulni a felesleges kilóktól, mégis egyszerűbb valamilyen kifogást keresni, mint futócipőbe bújni és rendszeresen sportolni vagy fölkutatni azt az étrendet, ami számukra leginkább ígéretes lehet.

Nem véletlenül terjedt el a köztudatban, hogy a „majd holnap” az a nap, amikor a legtöbben fogyókúrába kezdenek. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor valóban nem tanácsos súlycsökkentő programokba kezdeni, ilyenkor ugyanis túl nagy megpróbáltatást jelentene a szervezet számára a diéta vagy a fizikai aktivitás. Ilyenkor érdemes néhány hetet vagy hónapot várni, és a megfelelő pillanat elérkezésekor munkához látni.

A baba érkezése után

Az, hogy a kismama mielőbb jó formába lendüljön, nem kifejezetten azt jelenti, hogy minél előbb vissza kell nyernie a szülés előtti alakját. Ez alatt inkább azt értjük, hogy a szervezet regenerálódik, és szép fokozatosan visszaáll a régi rend.

Fotó: 123rf

A várandósság alatt fölszedett 10-12 kilóból a szülés után néhány hónappal általában 3-4 marad vissza, erre azonban szüksége van a mamának ahhoz, hogy szoptatni tudja a babáját, ellenállóbb legyen az immunrendszere és jobban viselje az új kihívással járó stresszhelyzeteket.

Fotó: 123rf.com

 

Szakítást, válást követően

Amikor egy pár útjai különválnak, általában egyik félnek sem könnyű, de mindenképpen annak fájdalmasabb, akit elhagytak. A kezdeti kétségbeesés és düh hatására sokan úgy döntenek, most azonnal új életet kezdenek, amivel együtt jár, hogy a külsejüket is megváltoztatják.

A frizura megváltoztatása vagy néhány új ruhadarab beszerzése valóban terápiás hatású lehet, fogyókúrába kezdeni azonban nem ajánlott ebben a lelkileg labilis időszakban.

Fotó: 123rf.com

Fokozott stressz esetén

Ilyenkor könnyen felléphetnek alvásproblémák, rossz közérzet, kedvetlenség, gyöngülhet az immunrendszer és úgy érezhetjük, hogy energiatartalékaink lemerültek.

A fogyókúra is egyfajta stresszt jelent a szervezet számára, nem tanácsos még ezzel is terhelni, amikor egyébként is feszültséggel teli időszakot élünk. Ilyenkor inkább olyan fogásokat részesítsünk előnyben, amelyek növelik az energiaszintünket és jobb kedvre derítenek!

Fotó: 123rf.com

 

Ha betegség gyötör

Amikor kellemetlen tünetek vesznek le a lábadról, könnyen étvágytalanná válsz és ez eredményezhet némi gyors súlyvesztést, azonban nem lenne okos döntés, ha ez inspirálóan hatna rád, és a későbbiekben tudatosan tartanád magad a csökkentett táplálékfelvételhez.

A Premium Diet orvosi diétás programot német orvosok állították össze, és használják több mint 25 éve. 

Orvosi diéta – Amivel nem kell éhezni!

Betegség után a szervezetednek táplálékokra is szüksége van ahhoz, hogy megerősödjön, a koplalás pedig egyáltalán nem jó módszer a kilók száműzésére!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.